Kabak, beta karotenler açısından zengindir; içinde A vitamini ve antioksidanlar bulunur. Demir ve magnezyum kaynağıdır. C, K ve E vitaminlerini de içerir. Mineraller açısından çok zengin olan kabak, zayıflamaya yardımcı olur, kanseri önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle yaz aylarında su kaybını önleyerek sağlığımızı korur.
Hazırlanması: 25 dakika
Pişirilmesi: 35 dakika
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet doğranmış soğan
- 6 adet temizlenip rendelenmiş kabak
- 2 adet rendelenmiş patates
- 4 bardak et suyu veya tavuk suyu
- 1 bardak süt
- Yarım çay kaşığı kuru kekik
- Yarım çay kaşığı kuru biberiye
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 4 yemek kaşığı taze doğranmış dereotu
Hazırlanışı
Büyük bir tencerede sıvı yağ ile tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Ardından rendelenmiş patatesleri, kabakları ve baharatları ekleyin ve 5 dakika pişirmeye bırakın.
Başka bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Kaynamış tavuk suyunun içine kabak ve patates karışımını ekleyin. 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Eğer tavuk veya et suyunuz yoksa pişen kabak ve patatesin içine 4 bardak kaynamış su ekleyerek pişirmeye devam edin.
Blender yardımıyla çorbanın pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerine 1 bardak sütü azar azar ekleyin. 5 dakika daha piştikten sonra üzerine ince ince doğradığınız dereotunu serperek servis edin.
Afiyet Olsun!