Gençleştiren Yüz Maskesi Hazırlanışı
Maskeyi yapmak için bir yeşil elma edinin. Elmayı püre haline getirin. Rendelediğiniz elmanın suyunu da değerlendirmeye çalışın.
Yeşil elma içindeki vitaminler sayesinde oldukça önemlidir ve yenileyici bir özelliği vardır. Hatta maske üzerindeki izler için bile kullanabileceğiniz bir malzemedir. Daha sonra püre haline gelen elmanın üzerine birkaç tutam çay koyun.
Çayın ferahlığı ve yapısındaki enzimler cildinizi tazelemenize yardım edecektir. İçine bir tutam karanfil ekleyin ve iyice karıştırdığınız bu karışımı yüzünüze sürünüz. Göz çevresine fazla yaklaşmayın ve yüzünüzü hareket ettirmemeye çalışın.
Yüzünüzü yıkadıktan sonra gül suyu ile temizleyin ve nemlendirici kremle masaj yaparak kremleyin.
BENZER YAZILAR
Sivilceli Ciltler İçin Yapılması Gerekenler
Evde Cilt Bakımı İçin Maske
Aşağıda evde cilt bakımı için maskelerde her zaman kullanabileceğiniz bazı yağlar anlattık.
Hurma stearik asidi, hurma ağaçlarının (Elaeis guineensis) işlem görmüş çözeltileridir ve emülsiyonlar için sabitleyici ve koyulaştırıcı olarak kullanılır. Zamk bileşenler ile dönüşümlü olarak, daha fazla kremsi yapı ve sedefimsi pırıltı katar. Hurma stearik asidi ve emülsiyon yapıcı mum birbirlerine çok benzerler, bu yüzden karışıklığı önlemek için onları ayrı kaplarda saklamaya özen gösterin. Eğer bir kremde çok fazla hurma stearik asidi varsa, cilde kolay uygulamaya izin vermeyen az çok katı ve kirecimsi bir yapıya sahip olacaktır. Hurma stearik asidi bir emülsiyonun yağ fazına ilave edilir.
Ürünleri koyulaştırmak ve emülsifiye etmenin her ikisi için de kullanılan balmumu ağartılmış ve ağartılmamış halde temin edilebilir. Ağartılmış balmumu beyazken, ağartılmamış balmumu balın doğal rengini taşır. Ağartılmamış balmumu ürünlerinize hoş bir bal kokusu katar, ve bazen hafif sarımsı bir renk de verir. Balmumunun kendisi mükemmel bir koy ulaştırıcıdır, ama güvenilmez, dengesiz bir emülsiyon yapıcıdır. Ürününüzü emülsiyon haline getirmek istediğinizde (basitçe bir balzam veya merhem için koyulaştırmak yerine), balmumunun emülsiyon yapıcı gücü borks ilavesi ile büyük oranda arttırılır; karışım halinde iki bileşen düzgün, homojen bir emülsiyon meydana getirir. Bitmiş ürünlerde değişik yapılar elde etmek için formüllerimizde değişik balmumu/boraks oranları kullandığımızı farkedeceksiniz. Balmumu bir emülsiyonun yağ fazına ilave edilerek kullanılabilir.