2020 İSG Sınavını Kazandım Ne Yapmalıyım?

Bildiğiniz üzere 15 Aralık 2019 iş sağlığı ve güvenliği 2. Dönem sınavı düzenlendi. Sonuçlar 10 ocak 2020 tarihinde açıklanacak ve sınavdan en az 70 puan alan tüm adaylar sınavı başarı ile sonuçlandırdılar.

C sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip bir uzman meslekte en az 3 yıl hizmet ederek B sınıfı iş güvenliği uzmanlık belgesine, B sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip bir uzman meslekte en az 4 yıl hizmet ederek A sınıfı iş güvenliği uzmanlık belgesine sahip olmaktadır.

C sınıfı iş güvenlik uzmanları az tehlikeli iş yerlerinde, B sınıfı iş güvenlik uzmanları tehlikeli ve az tehlikeli iş yerlerinde,A sınıfı iş güvenlik uzmanı tüm tehlike sınıflarında çalışabilme yetkisine sahiptir.

Başarılı olan adayların kimlik bilgileri, belge ücretini yatırmak üzere Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabı’na bildirilmiştir.

İsmi bildirilen adayların belgeleri, anılan hesaba belge ücretlerini yatırmalarını müteakip 7 iş günü içerisinde İSG- KATİP’e tanımlanacaktır.

Bahse konu süre sonunda adayların, belgelerinin tanımlanıp tanımlanmadığını e-devlet üzerinden İSG-KATİP’e girerek bizzat kontrol etmeleri mümkündür.

2020 YILI BİREYSEL İSG SERTİFİKA ÜCRETİ VE UYGULAMALARI 

  • İş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve İSG Eğitici sertifikası ücretleri 520 TL olarak belirlenmiştir.
  • Diğer sağlık personeli sertifikası ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir.
  • Sertifika vize ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir.
  • Belge bedelleri her yıl makam oluru ile belirlenmekte ve değişiklik göstermektedir.
  • Belge ücretleri C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına TCKN ile yatırılacaktır. Döner sermaye hesabına IBAN numarası ile yatırılan ücretler kabul edilmemektedir.

Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmenin yolu elbetteki tecrübeden geçer.Yapacağınız en doğru hamle bir işyerinde mesleğinizi icra etmek ve zaman kaybetmeden dökümantasyonda,sahada uygulama faaliyeti göstermektir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği alanında kendiniz sürekli güncel tutmanız gerekmektedir. Yönetmelikleri ve değişiklikleri takip etmek,iletişim beceriniz,takım çalışmasına uyumunuz ve pratik çözümler üretmeniz sizi bir adım önde tutacaktır.

Öncelikle kendinize bir çalışma planı çıkarmalısınız.İşe ilk başlayacağınız andan itibaren uygulayacağınız ve uyguladıklarınızın notunu tutarak gelişiminizi takip edebilirsiniz.

Mesleğin özü PÜKO döngüsüyle eşdeğerdir. Sürekli planla,uygula,kontrol ve organize ile iyileştirip eksiklerinizi gidermek faydanıza olacaktır.

Tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz.

Okan Eker

İş Güvenliği Uzmanı Okan Eker İstanbul Doğumludur. Üniversite eğitiminden sonra İş Güvenliği alanında danışmanlık yapan yazarımız Aysha'da iş güvenliği konusunda farkındalık yaratmaya çalışırken, tecrübeleri ile uzmanlara faydalı olmayı hedeflemektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo