30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının on ikinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik.

 

Menümüz

  • Lebeniye Çorbası
  • Mantar Kavurma
  • Vişneli Tavukgöğsü

 

LEBENİYE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1, 5 Su Bardağı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • Yarım Limon Suyu
  • 5 Su Bardağı Su

Köftesi İçin;

  • 200 Gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 2, 5 Yemek Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı:

  • Öncelikle köfteleri hazırlamaya başlayın. Bunun için; bir kabın içerisine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Ardından köfteleri misket şeklinde yuvarlayın ve buzdolabına dinlendirmeye bırakın.
  • Tencere içerisine 2 yemek kaşığı pirinci ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su ekleyerek yumuşayana dek pişirin.
  • Ardından 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve haşlanmış nohutları da ekleyerek güzelce kaynatın.
  • Farklı bir kase içerisine de yoğurt, un, yarım limon suyu ve kaynayan çorba suyundan bir kepçe alarak terbiyesine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Sonra bu karışımı ağır ağır çorba suyuna ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın ardından kaynamaya bırakın.
  • Bir tava içerisine tereyağını ekleyin ve kızgın yağın içerisinde köfteleri kızartmaya başlayın. Kızarırken naneyi de üzerine ekleyin.
  • Ardından tuz ve köfteyi çorbaya ilave edin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

MANTAR KAVURMA

Malzemeler:

  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Adet Sarı Kapya Biber
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 500 Gram Mantar
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yarım Demet Maydanoz

Hazırlanışı:

  • İlk önce bir tavanın içerisine yağ ekleyerek ay şeklinde doğradığınız soğanları da katarak kavurun.
  • Sonra jülyen doğradığınız biberleri de üzerine yavaşça ekleyin.
  • Biberler kızdıktan sonra ince ince doğradığınız mantarları da ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
  • Pişmesine yakın minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

VİŞNELİ TAVUKGÖĞSÜ

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 5 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Vişneli Sos İçin;
  • 1/2 (Yarım) Litre Vişne Suyu (Yarım)
  • 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 4 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Üzeri İçin;

  • Fındık
  • Vişne

Hazırlanışı:

  • İlk önce 1 litre süt, 8 yemek kaşığı toz şeker, 5 yemek kaşığı un ve 1 paket şekerli vanilini iyice karıştırın ve ardından 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek karışım kıvam alıncaya dek pişirin.
  • Ardından mikserden geçirin ve servis tabağına ekleyin.
  • Vişneli sos yapımına geçebilirsiniz. Bunun için; yarım bardak vişne suyunu 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 4 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp beş dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Hazırladığınız sosu tavukgöğsünün üzerine önce vişneleri yerleştirip sonra sosu dökün.
  • İki saat buzdolabında bekletip ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın