İftar sofrasının on ikinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik.
Menümüz
- Lebeniye Çorbası
- Mantar Kavurma
- Vişneli Tavukgöğsü
LEBENİYE ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 2 Yemek Kaşığı Pirinç
- 1, 5 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- Yarım Limon Suyu
- 5 Su Bardağı Su
Köftesi İçin;
- 200 Gr Kıyma
- 1 Adet Soğan
- Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 2, 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı:
- Öncelikle köfteleri hazırlamaya başlayın. Bunun için; bir kabın içerisine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce yoğurun.
- Ardından köfteleri misket şeklinde yuvarlayın ve buzdolabına dinlendirmeye bırakın.
- Tencere içerisine 2 yemek kaşığı pirinci ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su ekleyerek yumuşayana dek pişirin.
- Ardından 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve haşlanmış nohutları da ekleyerek güzelce kaynatın.
- Farklı bir kase içerisine de yoğurt, un, yarım limon suyu ve kaynayan çorba suyundan bir kepçe alarak terbiyesine ekleyin ve iyice karıştırın.
- Sonra bu karışımı ağır ağır çorba suyuna ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın ardından kaynamaya bırakın.
- Bir tava içerisine tereyağını ekleyin ve kızgın yağın içerisinde köfteleri kızartmaya başlayın. Kızarırken naneyi de üzerine ekleyin.
- Ardından tuz ve köfteyi çorbaya ilave edin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MANTAR KAVURMA
Malzemeler:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Orta Boy Soğan
- 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
- 1 Adet Sarı Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 500 Gram Mantar
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Yarım Demet Maydanoz
Hazırlanışı:
- İlk önce bir tavanın içerisine yağ ekleyerek ay şeklinde doğradığınız soğanları da katarak kavurun.
- Sonra jülyen doğradığınız biberleri de üzerine yavaşça ekleyin.
- Biberler kızdıktan sonra ince ince doğradığınız mantarları da ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
- Pişmesine yakın minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
VİŞNELİ TAVUKGÖĞSÜ
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 5 Yemek Kaşığı Un
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Vişneli Sos İçin;
- 1/2 (Yarım) Litre Vişne Suyu (Yarım)
- 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Üzeri İçin;
- Fındık
- Vişne
Hazırlanışı:
- İlk önce 1 litre süt, 8 yemek kaşığı toz şeker, 5 yemek kaşığı un ve 1 paket şekerli vanilini iyice karıştırın ve ardından 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek karışım kıvam alıncaya dek pişirin.
- Ardından mikserden geçirin ve servis tabağına ekleyin.
- Vişneli sos yapımına geçebilirsiniz. Bunun için; yarım bardak vişne suyunu 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 4 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp beş dakika kadar pişirmeye bırakın.
- Hazırladığınız sosu tavukgöğsünün üzerine önce vişneleri yerleştirip sonra sosu dökün.
- İki saat buzdolabında bekletip ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.