İftar sofrasının on beşinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Ezogelin Çorbası
- Et Fajita
- Limonlu Dondurma
EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Çay Bardağı Mercimek
- Çeyrek Çay Bardağı Pirinç
- Çeyrek Çay Bardağı Bulgur
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Domates Biber Karışık Salça
- Nane
- Tuz
- 9 Su Bardağı Soğuk Su
- Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinci sudan güzelce geçirelim ve tencereye ekleyin.
- Ardından üzerine küçük küçük doğradığınız sarımsak ve soğanları ekleyin.
- 9 su bardağı soğuk suyu ve beraberinde tuzu da ilave edin ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
- Kaynayınca orta ateşte karışım iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
- Pişerken üzerindeki köpükleri üzerinden alın.
- Çorba pişince ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyin.
- Üzerine salça ve nane ilave edelim ve 2 dakika kavuralım ve bunu çorbaya ekleyin.
- Ardından çorbayı çırpıcıdan geçirin.
- Güzelce karıştırın ve 2 dakika daha pişirmeye bırakın. Ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ET FAJİTA
Malzemeler:
- Yarım Kilo Jülyen Kesilmiş Et
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- Yaarım Limon Suyu
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Limon Suyu
- 1 Şeker Kaşığı Şeker
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı Biber
- Tuz
- Kapya Biber Ve Yeşil Biber
Hazırlanışı:
- Öncelikle etleri marine etmekle başlayın. Bunun için; sirke, limon suyu ve baharatları bir kabın içerisinde birleştirin ve bir saat dinlendirmeye bırakın.
- Ardından biberleri jülyen şeklinde keserek bir tavaya sıvı yağ ile ekleyin ve soteleyin.
- Sonra etleri ayrı bir tavaya alarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Etler pişmemişse su ilave edebilirsiniz.
- Her ikiside pişince birleştirip güzelce karıştırın ve tabaklarınıza alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
LİMONLU DONDURMA
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Salep
- 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
- Sonradan Eklemek İçin
- Yarım Çay Bardağı Taze Sıkılmış Limon Suyu
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
Hazırlanışı:
- İlk önce 1 sütü tencere içerisine alıp ardından üzerine 1 tatlı kaşığı salep ve toz şekeri de ekleyerek iyice karıştırın ve ocağı açın.
- Ardından kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladığında üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ilave edelim.
- Zerdeçalın çözülmesi için hızlı hızlı çırpalım ve 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
- Kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca altını kapatalım ve soğuması için bekletelim.
- Soğuduktan hemen sonra yarım çay bardağı limon suyu ve 1 büyük limon kabuğu rendesi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Buzluğa girmeye uygun olacak iki ayrı kaba dökelim ve ağzını kapatarak buzluğa koyalım ve 2 saat bekletelim. 2 saat sonra kaşıkla karıştırarak ardından çırpıcıyla güzelce çırpalım.
- Tekrar buzluğa atıp 2 saat daha bekletelim e çıkarıp aynı şekilde çırpıcıdan geçirelim. Bu işlemi 3 kere yapın.
- En son bu işlemi yaptığınızda 5 saat buzlukta bekleterek servisedin. Afiyet olsun.