30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının on beşinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.

 

Menümüz

  • Ezogelin Çorbası
  • Et Fajita
  • Limonlu Dondurma

 

EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Çay Bardağı Mercimek
  • Çeyrek Çay Bardağı Pirinç
  • Çeyrek Çay Bardağı Bulgur
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 5 Yemek Kaşığı Domates Biber Karışık Salça
  • Nane
  • Tuz
  • 9 Su Bardağı Soğuk Su
  • Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinci sudan güzelce geçirelim ve tencereye ekleyin.
  • Ardından üzerine küçük küçük doğradığınız sarımsak ve soğanları ekleyin.
  • 9 su bardağı soğuk suyu ve beraberinde tuzu da ilave edin ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
  • Kaynayınca orta ateşte karışım iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
  • Pişerken üzerindeki köpükleri üzerinden alın.
  • Çorba pişince ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyin.
  • Üzerine salça ve nane ilave edelim ve 2 dakika kavuralım ve bunu çorbaya ekleyin.
  • Ardından çorbayı çırpıcıdan geçirin.
  • Güzelce karıştırın ve 2 dakika daha pişirmeye bırakın. Ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

ET FAJİTA

Malzemeler:

  • Yarım Kilo Jülyen Kesilmiş Et
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • Yaarım Limon Suyu
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Diş Sarımsak
  • Yarım Limon Suyu
  • 1 Şeker Kaşığı Şeker
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı Biber
  • Tuz
  • Kapya Biber Ve Yeşil Biber

Hazırlanışı:

  • Öncelikle etleri marine etmekle başlayın. Bunun için; sirke, limon suyu ve baharatları bir kabın içerisinde birleştirin ve bir saat dinlendirmeye bırakın.
  • Ardından biberleri jülyen şeklinde keserek bir tavaya sıvı yağ ile ekleyin ve soteleyin.
  • Sonra etleri ayrı bir tavaya alarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Etler pişmemişse su ilave edebilirsiniz.
  • Her ikiside pişince birleştirip güzelce karıştırın ve tabaklarınıza alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

LİMONLU DONDURMA

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Salep
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • Sonradan Eklemek İçin
  • Yarım Çay Bardağı Taze Sıkılmış Limon Suyu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Hazırlanışı:

  • İlk önce 1 sütü tencere içerisine alıp ardından üzerine 1 tatlı kaşığı salep ve toz şekeri de ekleyerek iyice karıştırın ve ocağı açın.
  • Ardından kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ilave edelim.
  • Zerdeçalın çözülmesi için hızlı hızlı çırpalım ve 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
  • Kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca altını kapatalım ve soğuması için bekletelim.
  • Soğuduktan hemen sonra yarım çay bardağı limon suyu ve 1 büyük limon kabuğu rendesi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Buzluğa girmeye uygun olacak iki ayrı kaba dökelim ve ağzını kapatarak buzluğa koyalım ve 2 saat bekletelim. 2 saat sonra kaşıkla karıştırarak ardından çırpıcıyla güzelce çırpalım.
  • Tekrar buzluğa atıp 2 saat daha bekletelim e çıkarıp aynı şekilde çırpıcıdan geçirelim. Bu işlemi 3 kere yapın.
  • En son bu işlemi yaptığınızda 5 saat buzlukta bekleterek servisedin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir