30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının yirmi birinci gününe özel sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık.

 

Menümüz

  • Yuvalak Çorba
  • Boşnak Mantısı
  • Islak Kek

 

YUVALAK ÇORBA

Malzemeler:

  • 250 Gr. Kıyma
  • Yarım Çay Bardağından Biraz Fazla Pirinç
  • 8 Su Bardağı Karnar Su
  • 2/3 Yemek Kaşığı Un(Köfteleri Bulamak İçin)
  • 1, 5/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin;

  • Kızmış Tereyağı + Nane
  • Kırmızı Pul Biber

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kıyma hazırlanır ve 8 dakika boyunca güzelce yoğrulur.
  • Ardından içerisine pirinç, karabiber, tuz da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Sonra minik köfte dilimi alın ve un serptiğiniz tepsiye bırakın. Köfteleri una bulayın.
  • Ardından kaynar suya atılır ve köfteler pişince ocak kapatılarak ılıması için kenarda bekletilir.
  • Sonra ayrı bir kap içerisinde yoğurt, yumurta sarısı ve un güzelce karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Ocak kısık ateşte açılır ve 4 dakika kaynatılır.
  • Ayrı bir cezbede biraz tereyağı, biraz sıvı yağ eklenir ve naneler kavrulur. Son işlem olarak kızmış nanelerde eklenip, servisi yapılır. Afiyet olsun.

 

BOŞNAK MANTISI

Malzemeler:

  • 6 Adet Milföy Hamuru
  • İç Harcı İçin;
  • 100 Gram Kıyma
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

Üzeri İçin;

  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Pul Biberli Sos

Hazırlanışı:

  • İç harcı için gerekli olan malzemeleri karıştırın.
  • Ardından dikdörtgen milföyü 8 eşit parçaya bölün ve toplamda 48 minik kare elde edin.
  • Her parçaya, çay kaşığı ile kıymayı dağıtın.
  • Hamurları yuvarlayıp borcama fazla boşluk bırakmadan güzelce dizin.
  • 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirmeye bırakın.
  • İlk sıcağı çıkınca, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biber sosu ekleyip servis edin Afiyet olsun.

 

ISLAK KEK

Malzemeler:

  • 4 Yumurta Oda Isısında
  • 1, 5 Su Bardağı Şeker
  • 1, 5 Su Bardağı Süt Oda Isısında
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Dolusu Kakao
  • 1 Vanilya
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1, 5 Su Bardağı Un

Sos İçin;

  • 1, 5 Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Vanilya

Hazırlanışı:

  • Yumurtalar şekerle köpürene dek çırpılır ardından süt sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Ardından kakao, un, kabartma tozu, vanilya eklenir, düşük devirde çırpılır.
  • Sonra dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında güzelce pişirilir.
  • Keki fırına atınca sos için tencereye malzemeler alınır ve karıştırılır. Kaynamaya yakın altı kapatılır.
  • Fırından çıkan kek 5 dakika bekletilir ve ardından dilimlenir.
  • Ardından sos her tarafına gezdirilir.
  • Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın