İftar sofrasının yirmi birinci gününe özel sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Yuvalak Çorba
- Boşnak Mantısı
- Islak Kek
YUVALAK ÇORBA
Malzemeler:
- 250 Gr. Kıyma
- Yarım Çay Bardağından Biraz Fazla Pirinç
- 8 Su Bardağı Karnar Su
- 2/3 Yemek Kaşığı Un(Köfteleri Bulamak İçin)
- 1, 5/2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin;
- Kızmış Tereyağı + Nane
- Kırmızı Pul Biber
Hazırlanışı:
- Öncelikle kıyma hazırlanır ve 8 dakika boyunca güzelce yoğrulur.
- Ardından içerisine pirinç, karabiber, tuz da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Sonra minik köfte dilimi alın ve un serptiğiniz tepsiye bırakın. Köfteleri una bulayın.
- Ardından kaynar suya atılır ve köfteler pişince ocak kapatılarak ılıması için kenarda bekletilir.
- Sonra ayrı bir kap içerisinde yoğurt, yumurta sarısı ve un güzelce karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Ocak kısık ateşte açılır ve 4 dakika kaynatılır.
- Ayrı bir cezbede biraz tereyağı, biraz sıvı yağ eklenir ve naneler kavrulur. Son işlem olarak kızmış nanelerde eklenip, servisi yapılır. Afiyet olsun.
BOŞNAK MANTISI
Malzemeler:
- 6 Adet Milföy Hamuru
- İç Harcı İçin;
- 100 Gram Kıyma
- Yarım Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin;
- Sarımsaklı Yoğurt
- Pul Biberli Sos
Hazırlanışı:
- İç harcı için gerekli olan malzemeleri karıştırın.
- Ardından dikdörtgen milföyü 8 eşit parçaya bölün ve toplamda 48 minik kare elde edin.
- Her parçaya, çay kaşığı ile kıymayı dağıtın.
- Hamurları yuvarlayıp borcama fazla boşluk bırakmadan güzelce dizin.
- 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirmeye bırakın.
- İlk sıcağı çıkınca, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biber sosu ekleyip servis edin Afiyet olsun.
ISLAK KEK
Malzemeler:
- 4 Yumurta Oda Isısında
- 1, 5 Su Bardağı Şeker
- 1, 5 Su Bardağı Süt Oda Isısında
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Dolusu Kakao
- 1 Vanilya
- 1 Kabartma Tozu
- 1, 5 Su Bardağı Un
Sos İçin;
- 1, 5 Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Vanilya
Hazırlanışı:
- Yumurtalar şekerle köpürene dek çırpılır ardından süt sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Ardından kakao, un, kabartma tozu, vanilya eklenir, düşük devirde çırpılır.
- Sonra dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında güzelce pişirilir.
- Keki fırına atınca sos için tencereye malzemeler alınır ve karıştırılır. Kaynamaya yakın altı kapatılır.
- Fırından çıkan kek 5 dakika bekletilir ve ardından dilimlenir.
- Ardından sos her tarafına gezdirilir.
- Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.