30 Güne 30 Menü

Mübarek orucun ikinci gününde sizlere leziz iftar yemek tarifleri hazırladık…

 

MENÜMÜZ

  • Ezogelin Çorbası
  • Mantarlı Tavuk Sote
  • Şekerpare

 

EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Çay Bardağı Mercimek
  • Çeyrek Çay Bardağı Pirinç
  • Çeyrek Çay Bardağı Bulgur
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 5 Yemek Kaşığı Domates Biber Karışık Salça
  • Nane
  • Tuz
  • 9 Su Bardağı Soğuk Su
  • Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

 

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mercimek bulgur ve pirinci güzelce sudan geçirin ve tencereye ekleyin.
  • Ardından üzerine soğan ve sarımsakları minik minik doğrayarak ilave edin.
  • 9 su bardağı soğuk su ve az miktarda tuzu da ekleyelim.
  • Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte yarım saat kadar pişirin.
  • Pişerken üzerinde oluşan köpüklere dikkat edelim ve alalım.
  • Çorba pişince ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyelim.
  • Üzerine salça ve nane de ilave edelim.
  • 3 dakika boyunca güzelce kavurun ve bu karışımı çorbaya ilave edin.
  • Çorbayı çırpıcıdan geçirin. Biraz taneli kalacak şekilde bırakın.
  • Karıştırmaya devam edin ve 2 dakika daha çorbayı pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

MANTARLI TAVUK SOTE

Malzemeler:

  • 600 G Tavuk Pirzola
  • 400 G Mantar
  • 2 Yemek Kaşığı Kadar Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Domates Sosu (2 Adet Domates)
  • 3-4 Adet Sarımsak
  • Kekik, Karabiber, Pul Biber
  • Tuz
  • Yarım Su Bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı:

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye ekleyin. Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar güzelce kavurun.
  • Ardından doğranmış mantar ilave edin ve tencerenin kapağını yeniden kapatarak 5 dakika daha pişirin.
  • Sıvı yağ ve domates salçası ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
  • Ardından domates sosu, kekik, pul biber, karabiber, sarımsak ve tuzu da ekleyin.
  • Yarım su bardağı sıcak suda ekleyerek 4 dakika pişirin ve ocaktan alın. Afiyet Olsun.

 

ŞEKERPARE

Malzemeler:

Hamuru İçin;

  • 250 Gram Tereyağı
  • 2 Çay Bardağı İrmik
  • 2 Adet Yumurta
  • Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Yarım Çay Kaşığı Karbonat
  • 1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Un

Şerbeti İçin;

  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Çeyrek Limon

Hazırlanışı:

  • İlk önce şerbeti hazırlayın. Şerbeti için; şeker, su ve limon bir tencereye eklenerek kaynatılır. 7 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Şekerpare hamuru için ise; yumuşamış tereyağı ve tüm malzemeleri bir kaba koyun ve unu da azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ardından ceviz büyüklüğünde hamur yaparak oval şekilde hazırlayın.
  • Yağlanmış borcama güzelce dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizik oluşturun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Soğumuş olan şerbeti, şekerparelerin üzerine dökün.
  • Üstünü kapatıp şerbetin çekmesini bekleyin.
  • Şekerpare hazır. Afiyet Olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın