Mübarek orucun ikinci gününde sizlere leziz iftar yemek tarifleri hazırladık…
MENÜMÜZ
- Ezogelin Çorbası
- Mantarlı Tavuk Sote
- Şekerpare
EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Çay Bardağı Mercimek
- Çeyrek Çay Bardağı Pirinç
- Çeyrek Çay Bardağı Bulgur
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Domates Biber Karışık Salça
- Nane
- Tuz
- 9 Su Bardağı Soğuk Su
- Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle mercimek bulgur ve pirinci güzelce sudan geçirin ve tencereye ekleyin.
- Ardından üzerine soğan ve sarımsakları minik minik doğrayarak ilave edin.
- 9 su bardağı soğuk su ve az miktarda tuzu da ekleyelim.
- Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte yarım saat kadar pişirin.
- Pişerken üzerinde oluşan köpüklere dikkat edelim ve alalım.
- Çorba pişince ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyelim.
- Üzerine salça ve nane de ilave edelim.
- 3 dakika boyunca güzelce kavurun ve bu karışımı çorbaya ilave edin.
- Çorbayı çırpıcıdan geçirin. Biraz taneli kalacak şekilde bırakın.
- Karıştırmaya devam edin ve 2 dakika daha çorbayı pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın. Afiyet olsun.
MANTARLI TAVUK SOTE
Malzemeler:
- 600 G Tavuk Pirzola
- 400 G Mantar
- 2 Yemek Kaşığı Kadar Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 3 Yemek Kaşığı Domates Sosu (2 Adet Domates)
- 3-4 Adet Sarımsak
- Kekik, Karabiber, Pul Biber
- Tuz
- Yarım Su Bardağı Sıcak Su
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye ekleyin. Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar güzelce kavurun.
- Ardından doğranmış mantar ilave edin ve tencerenin kapağını yeniden kapatarak 5 dakika daha pişirin.
- Sıvı yağ ve domates salçası ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
- Ardından domates sosu, kekik, pul biber, karabiber, sarımsak ve tuzu da ekleyin.
- Yarım su bardağı sıcak suda ekleyerek 4 dakika pişirin ve ocaktan alın. Afiyet Olsun.
ŞEKERPARE
Malzemeler:
Hamuru İçin;
- 250 Gram Tereyağı
- 2 Çay Bardağı İrmik
- 2 Adet Yumurta
- Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Çay Kaşığı Karbonat
- 1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
- 4 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Su Bardağı Su
- Çeyrek Limon
Hazırlanışı:
- İlk önce şerbeti hazırlayın. Şerbeti için; şeker, su ve limon bir tencereye eklenerek kaynatılır. 7 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Şekerpare hamuru için ise; yumuşamış tereyağı ve tüm malzemeleri bir kaba koyun ve unu da azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Ardından ceviz büyüklüğünde hamur yaparak oval şekilde hazırlayın.
- Yağlanmış borcama güzelce dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizik oluşturun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Soğumuş olan şerbeti, şekerparelerin üzerine dökün.
- Üstünü kapatıp şerbetin çekmesini bekleyin.
- Şekerpare hazır. Afiyet Olsun.