30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının yirmi ikinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz:
• Patates Çorbası
• Mercimekli Çıtır Börek
• Elmalı Kurabiye

 

PATATES ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 Adet Patates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 4 -5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-7 Su Bardağı Su

Terbiyesi İçin:

  • 1 Çorba Kasesi Yoğurt
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Un ( Tepeleme )
  • Yarım Limonun Suyu

Üzeri İçin:

  • Tereyağı
  • Dereotu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Ardından soğanı ve sarımsağı güzelce rendeleyin ve zeytinyağında güzelce kavurun.
  • Sonra patatesi de katarak üzerine suyunu ilave edin.
  • Tuzunu ve karabiberini de ayarlayarak kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra dökün.
  • Terbiyesini güzelce çırpın ve çorbadan iki kepçe alıp içine ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız terbiyeyi durmadan karıştırın ki kesilme olmasın.
  • 15 dakika böyle pişirin ve ocağı kapatın.
  • Ardından ince ince kıydığınız dereotunu da katıp erittiğiniz tereyağın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

 

MERCİMEKLİ ÇITIR BÖREK

Malzemeler:

  • 1 Kg Yufka
  • 2 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 50 Gr Kıyma
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber

Sosu İçin;

  • Yarım Soda
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt

Üzeri İçin;

  • 1 Yumurta Sarısı
  • Susam Veya Çörek Otu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kıymayı 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  • Ardından kavrulan kıymayı küp küp şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Mercimek ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştırın ve ocaktan alarak ılımaya bırakın.
  • Sos hazırlığına başlayabilirsiniz. Bunun için malzemeleri bir kâseye alın ve güzelce karıştırın.
  • Yufkayı tamamen açın ve her tarafına sosu sürüp kenar kısımlarını katlayın.
  • İç malzemeyi de bolca kenarına şerit şeklinde yerleştirin ve içe doğru sarın.
  • İstediğimiz boyutta kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin.
  • Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın ve tepsinize alın.
  • Kalan sosun tamamını hazırladığınız yufkaların üzerine sürün.
  • Üzerine streç filmle kapatıp 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen böreklerinizi yumurta sarısı ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:

  • 3 Büyük Boy Elma
  • 5 Su Bardağı İri Çekilmiş Fındık Yada Ceviz
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

Hamuru İçin;

  • 125 Gr Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Dolu Çay Kaşığı Karbonat
  • 5 Su Bardağı Un

Üzeri İçin;

  • Pudra Şeker

Hazırlanışı:

  • İlk önce tavaya rendelediğiniz elmaları ve şekeri ekleyin ve hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra içine tarçın, fındık ya da ceviz ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Ardından un hariç tüm malzemeyi bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar ununu ekleyerek yoğurun.
  • Hazır olan hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp buzluğa koyarak yarım saat bekletin.
  • Kalan hamuru dilediğiniz büyüklükte bir borcama güzelce yayın ve elmalı harç ile hamurun üstüne kapatın.
  • Buzluktan çıkardığınız hamurunuzu harcınızın üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyenizi soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın