İftar sofrasının yirmi üçüncü gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik.
Menümüz
Tavuk Suyu Çorbası
Fırında Köfte Patates
Tiramisu
TAVUK SUYU ÇORBASI
Malzemeler:
- 300 Gr Tavuk Eti
- Yarım Su Bardağı Tel Şehriye
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Soğuk Su
- 3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
- Tuz
- Yarım Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
Terbiyesi için:
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavukları tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Tavuklar pişene kadar güzelce haşlayın.
- Ardından haşlanan tavuk etlerini güzelce didikleyin ve ılıması için bir kenarda bekletin.
- Başka bir tencereye yağı koyun ve yağı ısıtın.
- Yağ ısınınca içine tel şehriye ve baharatları ekleyin ve şehriyeler pembeleşinceye kadar güzelce kavurun.
- Sonra unu da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Unun açılması için 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra tavuk suyunu da ilave edin.
- Şehriyeler yumuşayıp şişene dek ara ara karıştırarak pişirin.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
- Şehriyeler de yumuşayınca çorbanın suyundan 2 kepçe terbiyeye yavaşça dökün ve terbiyeyi devamlı karıştırın.
- Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ekleyin.
- Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ekleyin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
FIRINDA KÖFTE PATATES
Malzemeler:
- 2-3 Adet Patates
- 2-3 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Domates
- Sıvı Yağ
- 5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Köftesi İçin;
- Yarım Kg Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2-3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Su Bardağı Kadar Ufalanmış Bayat Ekmek İçi Veya Galeta Unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul Biber
Hazırlanışı:
- İlk önce köfteleri hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı birkaç parçaya ayırın ve sarımsaklar ve yumurtayla mutfak robotundan geçirin. Ardından kıymaya ilave edin.
- Ardından bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da ilave ederek köfte harcını güzelce yoğurun. Malzemeler iyice karışınca ufak parçalar koparılarak köftelere şekil verilir.
- Sonra patates dilimlenerek köfteler ile kızartılmaya başlanır.
- Hepsini kızartınca köfte ve patatesler fırın kabına alınır ve üzerine salçalı sıcak su ile gezdirilir.
- Domates dilimleri ve biberlerde eklenerek fırına konur. 25 dakika pişirmeye bırakılır. Afiyet olsun.
TİRAMİSU
Malzemeler:
- 2 paket kedi dili bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için:
- 2 yemek kaşığı çözünür granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
Muhallebisi İçin:
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 6 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
- 1 Yumurta Sarısı
- 200 Gram Labne Peynir
- 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
- Kakao
Hazırlanışı:
- İlk önce muhallebisini hazırlayın. Bunun için; Labne peyniri ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri tencerede güzelce çırpın ve ocağın altını açarak orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.
- Ardından pişen muhallebiyi bir kenara alarak ılımaya bırakın. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin
- Ilıyan muhallebiye labne peyniri ve vanilyayı da ekleyerek çıprıcı ile pürüzsüz hale gelinceye dek çırpın.
- Bisküvileri ıslatmak için derin bir kaseye granil kahve, su ve şekeri de alarak şeker eriyinceye dek çırpın.
- Bisküvileri kahveli karışıma batırın ve borcama güzelce dizin.
- Alt katını dizdikten sonra muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine ilave edin ve yayın.
- Sonra tekrar ikinci katı için bisküvileri kahveli karışıma batırın ve dizin. Kalan muhallebiyi de dökerek iyice düzeltin.
- Hazırladığınız tramisuyu 1 gece dolapta bekletin.
- Ardından kakaoyu üzerine serpin. Afiyet olsun