30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının yirmi üçüncü gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik.

 

Menümüz

Tavuk Suyu Çorbası

Fırında Köfte Patates

Tiramisu

 

TAVUK SUYU ÇORBASI

Malzemeler:

  • 300 Gr Tavuk Eti
  • Yarım Su Bardağı Tel Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Soğuk Su
  • 3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • Tuz
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane

Terbiyesi için:

  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavukları tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Tavuklar pişene kadar güzelce haşlayın.
  • Ardından haşlanan tavuk etlerini güzelce didikleyin ve ılıması için bir kenarda bekletin.
  • Başka bir tencereye yağı koyun ve yağı ısıtın.
  • Yağ ısınınca içine tel şehriye ve baharatları ekleyin ve şehriyeler pembeleşinceye kadar güzelce kavurun.
  • Sonra unu da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Unun açılması için 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra tavuk suyunu da ilave edin.
  • Şehriyeler yumuşayıp şişene dek ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Şehriyeler de yumuşayınca çorbanın suyundan 2 kepçe terbiyeye yavaşça dökün ve terbiyeyi devamlı karıştırın.
  • Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ekleyin.
  • Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ekleyin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

FIRINDA KÖFTE PATATES

Malzemeler:

  • 2-3 Adet Patates
  • 2-3 Adet Yeşil Biber
  • 2 Adet Domates
  • Sıvı Yağ
  • 5  Yemek Kaşığı Domates Salçası

Köftesi İçin;

  • Yarım Kg Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Kadar Ufalanmış Bayat Ekmek İçi Veya Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber

Hazırlanışı:

  • İlk önce köfteleri hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı birkaç parçaya ayırın ve sarımsaklar ve yumurtayla mutfak robotundan geçirin. Ardından kıymaya ilave edin.
  • Ardından bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da ilave ederek köfte harcını güzelce yoğurun. Malzemeler iyice karışınca ufak parçalar koparılarak köftelere şekil verilir.
  • Sonra patates dilimlenerek köfteler ile kızartılmaya başlanır.
  • Hepsini kızartınca köfte ve patatesler fırın kabına alınır ve üzerine salçalı sıcak su ile gezdirilir.
  • Domates dilimleri ve biberlerde eklenerek fırına konur. 25 dakika pişirmeye bırakılır. Afiyet olsun.

 

TİRAMİSU

Malzemeler:

  • 2 paket kedi dili bisküvi
  • Bisküvileri ıslatmak için:
  • 2 yemek kaşığı çözünür granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su

Muhallebisi İçin:

  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 6 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 200 Gram Labne Peynir
  • 1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

  • Kakao

Hazırlanışı:

  • İlk önce muhallebisini hazırlayın. Bunun için; Labne peyniri ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri tencerede güzelce çırpın ve ocağın altını açarak orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.
  • Ardından pişen muhallebiyi bir kenara alarak ılımaya bırakın. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin
  • Ilıyan muhallebiye labne peyniri ve vanilyayı da ekleyerek çıprıcı ile pürüzsüz hale gelinceye dek çırpın.
  • Bisküvileri ıslatmak için derin bir kaseye granil kahve, su ve şekeri de alarak şeker eriyinceye dek çırpın.
  • Bisküvileri kahveli karışıma batırın ve borcama güzelce dizin.
  • Alt katını dizdikten sonra muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine ilave edin ve yayın.
  • Sonra tekrar ikinci katı için bisküvileri kahveli karışıma batırın ve dizin. Kalan muhallebiyi de dökerek iyice düzeltin.
  • Hazırladığınız tramisuyu 1 gece dolapta bekletin.
  • Ardından kakaoyu üzerine serpin. Afiyet olsun

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir