30 Güne 30 Menü

30 Güne 30 Menü

İftarın yirmi beşinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik.

Menümüz

  • Yöresel Mahluta Çorbası
  • İzmir Köfte
  • Prens Tatlısı

 

YÖRESEL MAHLUTA ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Yemek Kaşığı Pilavlık Bulgur
  • 1 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 8 Su Bardağı Su

Terbiyesi İçin;

  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta Sarısı

Ekşili Sosu İçin;

  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinci süzgeç ile iyice yıkayın ve süzün.
  • Ardından düdüklü tencereye ekleyerek üzerine havuç rendesi ve soğan da eklenir.
  • Tuzu da ekleyerek suyu konur ve kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilip kapatılır.
  • Terbiye malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce çırpılır. Ardından düdüklüyü dikkatlice açın ve çırpıcı ile güzelce çırpın.
  • Kepçe ile çorbadan alınır ve terbiye malzemelerinin üzerine birkaç defa konularak çırpılır ardından çorbaya ilave edilerek iyice karıştırılır.
  • İsterseniz ocaktan bir taşım daha kaynatabilirsiniz.
  • Sosu için ise; cezveye salça ve yağ eklenerek güzelce kızdırılır.
  • Nar ekşisi ve baharatlarda eklenerek güzelce karıştırılır.
  • Altı kapatılır ve çorbaya ilave edilerek karıştırılır. Çorbanız hazır afiyet olsun.

 

İZMİR KÖFTE

Malzemeler:

  • 4 Adet Orta Boy Patates

Köftesi İçin;

  • 400 Gr Kıyma
  • 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu
  • 1 Yumurta
  • 1 Adet Rendelenmiş Soğan
  • 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • Tuz
  • Maydanoz

Sos İçin;

  • Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2, 5 Su Bardağı Sıcak Su
  • Tuz

Kızartmak İçin;

  • Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle köfte malzemelerini bir kabın içerisine alarak güzelce yoğurun. Ardından 1 saat dolapta bekletin.
  • Sonra köftelere uzun şekiller verelim.
  • Patatesleri de soyup irice doğrayın. Hazır olan köfte ve patatesleri kızartmaya başlayın.
  • Öncelikle patatesleri ardından köfteleri kızgın yağa ekleyerek güzelce pişirin.
  • İsteğe bağlı üzerine yeşil biber ve dilimlenmiş domatesleri de ekleyebilirsiniz.
  • Üzeri için ise; sos ve malzemelerini bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Ardından tencereye ekleyerek 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

 

PRENS TATLISI

Malzemeler:

Keki İçin;

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Çay Kaşığının Ucuyla Tuz

Keki Islatmak İçin;

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker

Üzeri için;

  • Yarım Paket Vanilyalı Puding
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1,5 Su Bardağından Az Fazla Süt

Süslemek İçin;

  • Çikolata Sosu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle yumurtaların beyazı ile sarısını ayırın ve beyaz kısmını tuz ile iyice çırpın.
  • İçerisine yumurta sarılarını tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Sonra şekeri de ekleyerek 5 dakika boyunca güzelce çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  • Tabanına yağlı kağıt serili borcama dökün ve güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişerken süt ile pudingi hazırlamaya başlayın. Piştikten sonra içine krem şanti ekleyerek çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Pişen keki ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra ters çevirerek pişirme kağıdını dikkat ederek çıkartın.
  • Süt ile şekeri karıştırın ve her yere dökün.
  • Sosta soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün. Üzerine çikolata sosu dökerek şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım