Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın yirmi sekizinci gününe özel leziz yemek tarifleri derledik…
Menümüz
- Köy Çorbası
- Mantar Kavurma
- Cevizli Ay Tatlısı
KÖY ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- Yarım Çay Bardağı Bulgur
- Yarım Çay Bardağı Pirinç
- 1, 5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tutam Nane, Pul Biber, Tuz
- 1, 5 Litre Su
Hazırlanışı:
- Öncelikle mercimeği tencereye alın ve üzerine biraz geçecek kadar su dökerek güzelce haşlamaya bırakın.
- Ardından haşladığınız mercimeği güzelce süzün ve yıkayın. Yine bir tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
- Kavurduğunuz salçaya baharatları ekleyerek yakın ve daha sonra mercimek, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
- Karıştırarak su ilave edin ve kaynayınca ocağın altını kısık ateşe alarak birazda kısıkta pişirin.
- Çorbanız hazır. Afiyet olsun.
MANTAR KAVURMA
Malzemeler:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Orta Boy Soğan
- 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
- 1 Adet Sarı Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 500 Gram Mantar
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Yarım Demet Maydanoz
Hazırlanışı:
- İlk önce bir tavanın içerisine yağ ekleyerek ay şeklinde doğradığınız soğanları da katarak kavurun.
- Sonra jülyen doğradığınız biberleri de üzerine yavaşça ekleyin.
- Biberler kızdıktan sonra ince ince doğradığınız mantarları da ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
- Pişmesine yakın minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
CEVİZLİ AY TATLISI
Malzemeler:
- 125 Gr Tereyağı Veya Margarin
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Bardağı Ceviz İçi
- 2 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 2,5 Su Bardağı Su
- Birkaç Damla Limon
Hazırlanışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlamaya başlayın. Yapmanız gereken; şeker ve suyu tencereye ekleyerek bir taşım kaynatın ve içerisine limon suyu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Ardından hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tereyağını yoğurma kabına alın ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak silindir şeklini aldırın.
- Sonra üzerini bastırarak düzleyin.
- Çay bardağı ile keserek ay şeklini verebilirsiniz. Ardından kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 25 dakika kızarana dek pişirmeye bırakın.
- Ardından fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekmesi için 2 saat bekletin. Afiyet olsun.