30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli bir iftarın yanında leziz bir menü iyi gider… Sizler için iftarın son gününe özel enfes tarifler derledik…

Menümüz

  • Düğün Çorbası
  • Fırında Kıymalı Patlıcan
  • Ekler

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Ufak Kase Didiklenmiş Tavuk Eti
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Pirinç
  • 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Fiske Karabiber

Terbiyesi İçin;

  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Su Veya Yoğurt Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle bir parça butu 7 su bardağı su ile kaynatın.
  • Ardından tencereye süzülmüş tavuk suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şişene kadar pişirin.
  • Çorba beyaz olsun istemiyorsanız da 1 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı yağda çevirin ve öyle tavuk suyunu pirinci ekleyerek pişirin.
  • Ardından tuz ilave edilir ve terbiyesi bir kase içerisinde çırpın.
  • Sonra çorba içinden kepçe ile terbiyesine koyun ve karıştırın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
  • 2 dakika kaynatın ve tavuk etlerine bir fiske karabiber serpin ve karıştırın. 1 dakika daha kaynatarak altını kapatın. Afiyet olsun.

 

FIRINDA KIYMALI PATLICAN

Malzemeler:

  • 2 tane bostan patlıcanı
  • 300g kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patlıcanları Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin. Patlıcanları sıvı yağda önlü arkalı güzelce kızartın ve kızardıktan hemen sonra havlu kağıda alın.
  • Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve küçük küçük kesilmiş soğanları kavurun.
  • Hemen ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi çıkınca içerisine sarımsak, domates ve küçük küçük doğranmış biberi ekleyin.
  • Baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar bekletin.
  • Ardından patlıcanları fırın kabına güzelce dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde sert olmayacak şekilde bastırın ve iz oluşturun.
  • İç harcını patlıcanların üzerine yavaşça dökün.
  • Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına ekleyin.
  • 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirmeye bırakın. Afiyet Olsun.

 

EKLER

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Un
  • 100 Gr Tereyağı Veya Margarin
  • 1 Fiske Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Adet Büyük Boy Yumurta

Muhallebi İçin:

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Tepeli Yemek Kaşığı Un
  • 1 Tepeli Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kalığı Tereyağı

Üzeri İçin;

  • 2 Paket Sütlü Çikolata

Hazırlanışı:

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç pişirin.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve vanilya ve tereyağı da ekleyin.
  • Hamur malzemeleri için de su ve yağ ocakta kaynatın.
  • Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un, tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır. İyice soğuması gerekir yoksa yumurtalar eklenince pişer ve hamur söner.
  • Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp iyice çırpıldıktan sonra diğer yumurta eklenerek hamuru hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkın.
  • 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda kontrol edilir kurumuşsa fırını kapatın.
  • Kapak aralanır ve ekler hamuru içerisinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın