Sevdiklerinizle bol muhabbetli bir iftarın yanında leziz bir menü iyi gider… Sizler için iftarın son gününe özel enfes tarifler derledik…
Menümüz
- Düğün Çorbası
- Fırında Kıymalı Patlıcan
- Ekler
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Ufak Kase Didiklenmiş Tavuk Eti
- 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Pirinç
- 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Fiske Karabiber
Terbiyesi İçin;
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Yoğurt
- 4 Yemek Kaşığı Su Veya Yoğurt Suyu
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı:
- Öncelikle bir parça butu 7 su bardağı su ile kaynatın.
- Ardından tencereye süzülmüş tavuk suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şişene kadar pişirin.
- Çorba beyaz olsun istemiyorsanız da 1 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı yağda çevirin ve öyle tavuk suyunu pirinci ekleyerek pişirin.
- Ardından tuz ilave edilir ve terbiyesi bir kase içerisinde çırpın.
- Sonra çorba içinden kepçe ile terbiyesine koyun ve karıştırın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
- 2 dakika kaynatın ve tavuk etlerine bir fiske karabiber serpin ve karıştırın. 1 dakika daha kaynatarak altını kapatın. Afiyet olsun.
FIRINDA KIYMALI PATLICAN
Malzemeler:
- 2 tane bostan patlıcanı
- 300g kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Patlıcanları Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin. Patlıcanları sıvı yağda önlü arkalı güzelce kızartın ve kızardıktan hemen sonra havlu kağıda alın.
- Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve küçük küçük kesilmiş soğanları kavurun.
- Hemen ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi çıkınca içerisine sarımsak, domates ve küçük küçük doğranmış biberi ekleyin.
- Baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar bekletin.
- Ardından patlıcanları fırın kabına güzelce dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde sert olmayacak şekilde bastırın ve iz oluşturun.
- İç harcını patlıcanların üzerine yavaşça dökün.
- Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına ekleyin.
- 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirmeye bırakın. Afiyet Olsun.
EKLER
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Un
- 100 Gr Tereyağı Veya Margarin
- 1 Fiske Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 3 Adet Büyük Boy Yumurta
Muhallebi İçin:
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Tepeli Yemek Kaşığı Un
- 1 Tepeli Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kalığı Tereyağı
Üzeri İçin;
- 2 Paket Sütlü Çikolata
Hazırlanışı:
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve vanilya ve tereyağı da ekleyin.
- Hamur malzemeleri için de su ve yağ ocakta kaynatın.
- Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un, tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır. İyice soğuması gerekir yoksa yumurtalar eklenince pişer ve hamur söner.
- Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp iyice çırpıldıktan sonra diğer yumurta eklenerek hamuru hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkın.
- 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda kontrol edilir kurumuşsa fırını kapatın.
- Kapak aralanır ve ekler hamuru içerisinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir. Afiyet olsun.