30 Güne 30 Menü

Rabbim tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul eylesin inşallah. Sizler için iftar sofranıza lezzet katacak, orucun üçüncü gününe özel leziz menü hazırladık…

 

MENÜMÜZ

  • Tutmaç Çorbası
  • Fırında Kıymalı Patlıcan
  • Revani Tatlısı

 

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su
  • Tuz

Terbiyesi İçin:

  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1, 5 yemek kaşığı un

Üzerinin Sosu İçin:

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı karabiber ve pul biber

Hazırlanışı:

  • İlk önce nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Ardından ikisini de çorba tenceresine ekleyerek üzerine su katın. Su kaynadıktan sonra içerisine erişteyi ilave edin.
  • Ardından un, yoğurt ve yumurtayı karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıştırın ve pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce çırpın.
  • Sonrasında erişte yumuşayınca yavaşça terbiyeyi çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Çorba kıvam aldıktan sonra gerekirse su ilave edin.
  • Kaynayan çorbaya tuzda ilave ederek çorbayı ocaktan alın.
  • Tavaya yağları alarak yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyip sararıncaya kadar yavaşça kavurun ardından naneyi de ekleyerek çorbanın üzerine güzelce dökün.
  • Dilerseniz üzerine karabiber ve pul biberde ilave ederek çorbanızı tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

FIRINDA KIYMALI PATLICAN

Malzemeler:

  • 2 tane bostan patlıcanı
  • 300g kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patlıcanları Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin. Patlıcanları sıvı yağda önlü arkalı güzelce kızartın ve kızardıktan hemen sonra havlu kağıda alın.
  • Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve küçük küçük kesilmiş soğanları kavurun.
  • Hemen ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi çıkınca içerisine sarımsak, domates ve küçük küçük doğranmış biberi ekleyin.
  • Baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar bekletin.
  • Ardından patlıcanları fırın kabına güzelce dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde sert olmayacak şekilde bastırın ve iz oluşturun.
  • İç harcını patlıcanların üzerine yavaşça dökün.
  • Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına ekleyin.
  • 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirmeye bırakın. Afiyet Olsun.

 

REVANİ TATLISI

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlamaya koyulun. Bunun için; Şeker ve suyu tencereye alarak orta ateşte kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Şerbetiniz hazır. Kenara bırakarak soğumasını bekleyin.
  • Ardından keki hazırlamaya başlayın. Bunun için; karıştırma kabına yumurta ve şeker ekleyin ve karışıncaya kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu iyice çırpın.
  • Oluşan hamuru yağlanmış büyük boy borcama yavaşça dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız an sıcakken soğumuş şerbeti üzerine ekleyin. Ardından tatlının şerbetini çekmesi için 3 saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlendirdikten sonra tatlıyı dilimleyerek üzerine isteğe göre Antep fıstığı, Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Afiyet Olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın