30 Güne 30 Menü

Ailenizle beraber huzur dolu geçirdiğiniz bir oruç günü olsun inşallah… Sizlere iftarın beşinci gününe özel leziz tarifler derledik…

 

MENÜMÜZ

  • Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
  • Çıtır Tavuk Kızartması
  • Bisküvili İrmik Tatlısı

 

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 Su Bardağı Erişte
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 8 Su Bardağı Et Suyu
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Nane
  • Karabiber
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

  • İlk önce yeşil mercimekleri güzelce haşlayalım ve haşladıktan sonra suyunu süzelim.
  • Ardından bir tencereye sıvıyağ ekleyerek içerisine yemeklik doğranmış soğanları da alalım ve pembeleşinceye kadar güzelce kavuralım.
  • Sonra salçamızı da ekleyerek karıştıralım ve ardından et suyunu da içerisine alalım.
  • Kaynayan su içerisine kaynattığımız mercimekleri ve erişteleri yavaşça ekleyelim.
  • Tuzunu ve baharatını da ekledikten sonra erişteler yumuşayıncaya dek pişirelim.
  • Çorbanız hazır. Afiyet Olsun

 

ÇITIR TAVUK KIZARTMASI

Malzemeler:

  • 2 Parça Tavuk Göğsü
  • Çıtır Pane Harcı
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • Tuz

Kızartmak İçin;

  • Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavukgöğsünü ince ince dilimleyin.
  • Ardından yumurta, sür ve tuzu bir kabın içerisinde güzelce çırpın ve dilimlenen tavukgöğsünü bu sosa ekleyelim.
  • Sonra bunu 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Ardından pane harcına bulanmış tavukları kızgın yağda kızartmaya başlayın.
  • Pişen tavukları havlu kâğıt üzerine alabilirsiniz
  • Çıtır Tavuklarınız hazır… Afiyet Olsun.

 

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Kakaolu Petibör Bisküvi

Üzeri için:

  • Çikolata Veya Meyve Sosu

Hazırlanışı:

  • İlk önce irmiği, şekeri, sütü ve Hindistan cevizini bir tencereye ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Sonra ocağa alarak koyu kıvam alıncaya dek orta ateşte iyice pişirin.
  • Ardından kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin dibine doğru sırayla batırın.
  • Sonra irmik tatlınız ılıdıktan hemen sonra buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin.
  • Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
  • Dilerseniz üzerine meyve sosu ya da çikolata sosu ekleyerek tatlınızı daha da tatlandırabilirsiniz.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın