Ailenizle beraber huzur dolu geçirdiğiniz bir oruç günü olsun inşallah… Sizlere iftarın beşinci gününe özel leziz tarifler derledik…
MENÜMÜZ
- Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
- Çıtır Tavuk Kızartması
- Bisküvili İrmik Tatlısı
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- 1 Su Bardağı Erişte
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 8 Su Bardağı Et Suyu
- Tuz
- Pul Biber
- Nane
- Karabiber
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- İlk önce yeşil mercimekleri güzelce haşlayalım ve haşladıktan sonra suyunu süzelim.
- Ardından bir tencereye sıvıyağ ekleyerek içerisine yemeklik doğranmış soğanları da alalım ve pembeleşinceye kadar güzelce kavuralım.
- Sonra salçamızı da ekleyerek karıştıralım ve ardından et suyunu da içerisine alalım.
- Kaynayan su içerisine kaynattığımız mercimekleri ve erişteleri yavaşça ekleyelim.
- Tuzunu ve baharatını da ekledikten sonra erişteler yumuşayıncaya dek pişirelim.
- Çorbanız hazır. Afiyet Olsun
ÇITIR TAVUK KIZARTMASI
Malzemeler:
- 2 Parça Tavuk Göğsü
- Çıtır Pane Harcı
- Yarım Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta
- Tuz
Kızartmak İçin;
- Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavukgöğsünü ince ince dilimleyin.
- Ardından yumurta, sür ve tuzu bir kabın içerisinde güzelce çırpın ve dilimlenen tavukgöğsünü bu sosa ekleyelim.
- Sonra bunu 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Ardından pane harcına bulanmış tavukları kızgın yağda kızartmaya başlayın.
- Pişen tavukları havlu kâğıt üzerine alabilirsiniz
- Çıtır Tavuklarınız hazır… Afiyet Olsun.
BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Kakaolu Petibör Bisküvi
Üzeri için:
- Çikolata Veya Meyve Sosu
Hazırlanışı:
- İlk önce irmiği, şekeri, sütü ve Hindistan cevizini bir tencereye ekleyerek güzelce karıştırın.
- Sonra ocağa alarak koyu kıvam alıncaya dek orta ateşte iyice pişirin.
- Ardından kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin dibine doğru sırayla batırın.
- Sonra irmik tatlınız ılıdıktan hemen sonra buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin.
- Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
- Dilerseniz üzerine meyve sosu ya da çikolata sosu ekleyerek tatlınızı daha da tatlandırabilirsiniz.