Sevdiklerinizle bol muhabbetli bir iftarın yanında leziz bir menü iyi gider… Sizler için iftarın altıncı gününe özel enfes tarifler derledik…
MENÜMÜZ
- Sebze Çorbası
- Beyti Sarma
- Kıbrıs Tatlısı
SEBZE ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Kuru Soğan
- 1 Büyük Patates
- 1 Büyük Havuç
- 1 Tane Kabak
- 2 Sivri Biber
- 1 Kaşık Salça
- Sıvı Yağ
- Karabiber
- Pul Biber
- Tuz
- 7 Su Bardağı Sıcak Su
Hazırlanışı:
- Öncelikle kuru soğan ve sivri biberi yemeklik şeklinde güzelce doğrayalım.
- Ardından patates, kabak ve havucu iyice rendeleyelim.
- Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kuru soğan ve sivri biberleri kavuralım. İçerisine havuç, patates ve kabağı ilave ederek kızartalım ve salçayı da ekleyerek güzelce kavuralım.
- Kavrulduktan sonra sıcak su, baharat ve tuzunu da ekleyerek yumuşayıncaya dek pişirelim.
- Çorba piştiğinde çırpıcıdan geçirerek tekrar ocağın içerisinde 1-2 dakika daha bekletelim ve ocaktan alalım.
- Çorbanız hazır. Afiyet Olsun.
BEYTİ SARMA
Malzemeler:
Köftesi İçin;
- 1 Küçük Yumurta
- 400 G Kıyma
- Yarım Ekmek İçi
- 1 Adet Rendelenmiş Kuru Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
Sarmak İçin;
- Lavaş Ya da Yufka
- Erimiş Tereyağı
Sosu İçin;
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Servis İçin;
- Yoğurt
Hazırlanışı:
- İlk önce tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine ekleyin ve hepsini güzelce yoğurarak dolaba beklemeye alın.
- Ardından köfteleri dilimleyip şekiller verin ve yağlı kağıtlı fırın tepsisinin üzerine güzelce yerleştirerek 10 dakika pişirin.
- Köfteler fırındayken tereyağı sosu tencereye koyarak kızdırın ve içerisine salçayı da ekleyerek güzelce kavurun.
- Suda ekleyerek akıcı bir kıvama kavuşmasını sağlayın.
- İsteğe bağlı olarak yufka ya da lavaşı tezgaha serin ve ortadan ikiye kesere üzerine tereyağını fırça ile sürün.
- Ardından geniş kısımlara köfteleri yerleştirin ve sıkıca sarın.
- Sarılmış dürümü 3 parmak eninde kesin.
- Tepsiye tekrar yerleştirin ve üzerleri kızarana kadar bekletin.
- Ardından servis tabağına koyarak üzerine salçalı sosu da gezdirin. İşte bu kadar! Afiyet Olsun.
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
- 3 Adet Yumurta
- Yarım Su Bardağı Şeker
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 1 Su Bardağı Kırılmış Ceviz
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin;
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı Nişasta
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kremşanti
- Şerbeti İçin;
- 2 Su Bardağı Su
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
- İlk önce şerbetini hazırlamanız gerekiyor. Bunun için; bir tencere içerisine su ve şeker dökerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 15 dakika bekletmeye alın.
- Şerbet kaynadığında ocaktan alın ve vanilya ekleyerek soğuması için kenarda bekletin.
- Keki için ise, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Ardından yağlanmış bir tepsiye güzelce dökün. 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınızda şerbeti de üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
- Kreması için ise, kremşanti dışında tüm malzemeleri bir tencere içerisinde muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
- Pişirdikten sonra altını kapatın ve toz kremşantiyi de ekleyerek çırpıcıda 5 dakika iyice çırpın.
- Soğumuş şerbeti kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi ekleyin.
- Üzerine tatlandırmak için Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
- Ardından buzdolabında 2 saat bekletin. Afiyet Olsun.