30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli bir iftarın yanında leziz bir menü iyi gider… Sizler için iftarın altıncı gününe özel enfes tarifler derledik…

 

MENÜMÜZ

  • Sebze Çorbası
  • Beyti Sarma
  • Kıbrıs Tatlısı

SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Kuru Soğan
  • 1 Büyük Patates
  • 1 Büyük Havuç
  • 1 Tane Kabak
  • 2 Sivri Biber
  • 1 Kaşık Salça
  • Sıvı Yağ
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz
  • 7 Su Bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kuru soğan ve sivri biberi yemeklik şeklinde güzelce doğrayalım.
  • Ardından patates, kabak ve havucu iyice rendeleyelim.
  • Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kuru soğan ve sivri biberleri kavuralım. İçerisine havuç, patates ve kabağı ilave ederek kızartalım ve salçayı da ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Kavrulduktan sonra sıcak su, baharat ve tuzunu da ekleyerek yumuşayıncaya dek pişirelim.
  • Çorba piştiğinde çırpıcıdan geçirerek tekrar ocağın içerisinde 1-2 dakika daha bekletelim ve ocaktan alalım.
  • Çorbanız hazır. Afiyet Olsun.

 

BEYTİ SARMA

Malzemeler:

Köftesi İçin;

  • 1 Küçük Yumurta
  • 400 G Kıyma
  • Yarım Ekmek İçi
  • 1 Adet Rendelenmiş Kuru Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Yarım Tatlı Kaşığı Tuz

Sarmak İçin;

  • Lavaş Ya da Yufka
  • Erimiş Tereyağı

Sosu İçin;

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Servis İçin;

  • Yoğurt

Hazırlanışı:

  • İlk önce tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine ekleyin ve hepsini güzelce yoğurarak dolaba beklemeye alın.
  • Ardından köfteleri dilimleyip şekiller verin ve yağlı kağıtlı fırın tepsisinin üzerine güzelce yerleştirerek 10 dakika pişirin.
  • Köfteler fırındayken tereyağı sosu tencereye koyarak kızdırın ve içerisine salçayı da ekleyerek güzelce kavurun.
  • Suda ekleyerek akıcı bir kıvama kavuşmasını sağlayın.
  • İsteğe bağlı olarak yufka ya da lavaşı tezgaha serin ve ortadan ikiye kesere üzerine tereyağını fırça ile sürün.
  • Ardından geniş kısımlara köfteleri yerleştirin ve sıkıca sarın.
  • Sarılmış dürümü 3 parmak eninde kesin.
  • Tepsiye tekrar yerleştirin ve üzerleri kızarana kadar bekletin.
  • Ardından servis tabağına koyarak üzerine salçalı sosu da gezdirin. İşte bu kadar! Afiyet Olsun.

 

KIBRIS TATLISI

Malzemeler:

  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Su Bardağı Kırılmış Ceviz
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin;

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kremşanti
  • Şerbeti İçin;
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Vanilya

Hazırlanışı:

  • İlk önce şerbetini hazırlamanız gerekiyor. Bunun için; bir tencere içerisine su ve şeker dökerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 15 dakika bekletmeye alın.
  • Şerbet kaynadığında ocaktan alın ve vanilya ekleyerek soğuması için kenarda bekletin.
  • Keki için ise, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından yağlanmış bir tepsiye güzelce dökün. 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda şerbeti de üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
  • Kreması için ise, kremşanti dışında tüm malzemeleri bir tencere içerisinde muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
  • Pişirdikten sonra altını kapatın ve toz kremşantiyi de ekleyerek çırpıcıda 5 dakika iyice çırpın.
  • Soğumuş şerbeti kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi ekleyin.
  • Üzerine tatlandırmak için Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
  • Ardından buzdolabında 2 saat bekletin. Afiyet Olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın