Açelya Akkoyun’dan nefis yaz tarifi

’Unsuz kek de olur muymuş!..’ diye düşünenlerdenseniz, Açelya Akkoyun’un gluten hastalarını da düşünerek hazırladığı bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun…

UNSUZ ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler

  • 1 cup bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı (8 yemek kaşığı) tereyağı
  • 3/4 cup toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi ,
  • 3 büyük yumurta
  • 1/2 cup alkali kakao tozu

Yapılışı
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü beraber eritin. Tereyağı ve çikolata eriyince mixer kabına transfer edin.

Şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Yumurtaları ekleyin, iyice çırpın.

En son kakao tozunu ekleyerek yağlanmış kek kalıba dökün.
25 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyin…

Bütün bu işlemler bittikten sonra sevdiklerinizle birlikte çikolatalı keki yanında hazırlayacağınız içeceklerle birlikte afiyetle tükete bilirsiniz.
Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın