Yüzlere Göre Saç Modeli Önerileri

Yuvarlak yüz hattına sahip olanlar eğer yüzlerinin yuvarlak yapısını arka plana atmak istiyorlarsa daha hacimli saçları tercih edebilirler. Böylece saçları ön plana çıkararak yuvarlak hatları biraz daha arka planda bırakabilirler.

yuvarlak yüz saç şekli

Kare bir yüz tipine sahipseniz tıpkı yuvarlak yüz hatları gibi dengeli bir yüze sahipsiniz demektir. Kare yüzlerde uygun modeller yine kare ve dengeli olarak seçilmektedir.

kare yüz saç

Dikdörtgen yüz tiplerinde genel olarak hatları yumuşatmak amacıyla kesimler tercih edilir. Bu kesimler de yapılırken genellikle çene hizasının geçilmemesine dikkat edilir.

dikdörtgen

Enine dikdörtgen yüze sahipseniz dokuyu yumuşatmak adına daha uzun ve düz saçlar tercih edebilirsiniz. Böylece dengeli bir görünüm yakalamış olacaksınız.

Ters üçgen yüz tiplerinde daha çok saçların tepesine hacim verilmeye dikkat edilmelidir. Böylece derli toplu bir görünüm elde etmek hiç de zor olmayacaktır.

kalp yüz saç
Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın