Balkabağı Pastası

Kullanılacak Malzemeler:
1,5 Su Bardağı Su
Orta Büyüklükte 1 Adet Bal Kabağı
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı Ceviz İçi
1,5 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Adet Çubuk Tarçın

(Keki İçin):
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
6 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Un

(Ara Kreması İçin):
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
3 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
1,5 Yemek Kaşığı Nişasta
6 Yumurta Sarısı
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
(Kurabiyesi İçin):
3 Tatlı Kaşığı Bal
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un

Yapılışı:
Bal Kabağı Pastası’nı öncelikle kekini hazırlamakla başlayın. Kek için normal oda sıcaklığındaki 6 adet yumurtayı bir kap içerisinde 1 su bardağı toz şekerle birlikte köpürene kadar bir tel çırpıcıyla çırpın. Çırpılmış karışımın içerisine 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1su bardağı unu ilave ederek karıştırın. Elde etmiş olduğunuz kek karışımını içinde yağlı kâğıt serilmiş bulunan kelepçeli bir kek kalıbının içine dökün. Daha önceden 180 dereceye ayarladığınız fırına sürerek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Bal kabaklarını orta büyüklükte dilimleyerek bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk tarçını ilave edip kabaklarınızın yumuşayıncaya kadar pişmesini sağlayın. Daha sonraki aşamada kreması için 6 yumurta sarısını 3 yemek kaşığı şekerle çırpın. Çırptığınız karışımın içine 1,5 yemek kaşığı nişastayı ilave edin. 3 su bardağı sütü bir tencerede ılıklaşıncaya kadar ateşte bırakın. Hazırladığınız karışıma ılık sütü ilave edin. Bu karışımı ocağa koyarak krema kıvamına gelene kadar pişirin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı koyun. Biraz karıştırıp ocağın altını kapatın. Tencerenizi soğumaya bırakın.

Pişirdiğiniz kabakların içerisindeki çubuk tarçını içinden çıkartın. Kabaklarınızı püre haline gelmesi için rondodan geçirin. Kurabiyesi için bir tencereye 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 kaşık tereyağı, 3 tatlı kaşığı bal ve 2yemek kaşığı unu koyun. Malzemeleri devamlı karıştırarak pişirin. Pişirilen karışımı üzerinde yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine kaşık kaşık koyarak 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika boyunca pişirin. Fırından aldıktan sonra kekinizi iki parçaya bölerek hazırladığınız kremayı ıspatula ile kekin arasına sürün. 1,5 su bardağı ceviz içini orta büyüklükte kırarak kabak püresinin içine ilave ederek bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kremanın üzerine Ceviz içli kabak püresini yayın. Böldüğünüz kekin diğer yarısını üzerine getirerek kapatın. Ceviz içli kabak püresini pastanın üzerine sürerek kapayın. Biten pastayı kurabiyelerle süsleyerek buzdolabına kaldırın. Pastayı 2 – 3 saat kadar bekleterek soğutun. Çıkararak servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir