Selülite Savaş Açıyoruz!

Portakal kabuğu görüntüsünden artık uzak mesafeden bile belli olan çatlaklara kadar ilerleyen bir kâbusun ortak adı olan selülit, doğru beslenme ve spor ile size teğet geçebilir. Nasıl mı? İşte selülit ile savaşan besinler…

Antioksidanlar
Antioksidanlar; son zamanlarda ayrıca önem verilen, doğada bulunan ve vücudu hasara karşı koruyan çok çeşitli maddelerdir. Normal şartlarda vücut serbest radikaller dediğimiz zararlı radikaller ile savaşacak antioksidanları doğal olarak üretir. Ancak serbest radikal miktarı arttığında işler değişir ve vücudumuz başa çıkmaya yetecek miktarda antioksidan üretemez. Bu durum selülit için de geçerlidir. Vücudumuzda değişen bu dengeyi yeniden sağlamak için antioksidanları dışarıdan almamız gerekir. Antioksidan kaynaklarına kısaca baktığımızda ise turunçgiller ve goji meyvesi, Buğday ekmekleri, kepek, havuç, portakal, diğer sarı meyveler ve sebzeler, yeşil çay, kırmızı ve mor üzümler, nar gibi besinlerin antioksidan açısından zengin olduğunu görürüz.

NAR
Doğadaki en potansiyel polifenol kaynağı olan nar, tam bir antioksidan deposudur.

C VİTAMİNİ VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ
Üzüm çekirdeği özü ve C vitamini hem antioksidan açısından zengindir hem de kolajenaz ve elastaz olarak bilinen ve bağdokudaki kolajen ve elastini parçalayan maddeleri ortadan kaldırmaya yarar.

GOJİ MEYVESİ
Son zamanların en çok rağbet gören besinlerinden birisi olan bu kırmızı minik yemişler,  özellikle çukurları yok etmekte oldukça etkilidir. Ayrıca goji berry; antioksidan bakımından portakala kıyasla 500 kat fazla C vitamini, havuca kıyasla neredeyse 500 kat fazla beta karoten içermektedir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım