Türk toplumunun en sevdiği tatlılardan biri olan helvayı hiç vişne ile birlikte denediniz mi?
Helvasına farklı bir tat katmak isteyenler için işte vişneli helva tarifi…
Malzemeler:
500 gram vişne
250 gram tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
Yarım litre süt
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
İşe ilk olarak vişnelerinizi yıkamak ve saplarından ayırmak ile başlayın. Çekirdeklerini de çıkarttıktan sonra bir diğer işleme geçin.
Büyük bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ilave edin. İyice koyulaşana kadar karıştırın ve yıkayıp temizlediğiniz vişnelerinizi ekleyin. Ortalama 10 dakika daha kavurduktan sonra üzerine şeker, su ve süt ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra ateşin derecesini kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika sonra ocağın da altını kapatıp dinlendirmeye bırakın.
Ilık olarak ve dondurma ile servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun!