Merhabalar…
Bugün bir pilav tarifi yapacağız. Sağlıklı beslenenler, şeker ve çölyak hastaları, kilo vermek isteyenler dahil herkesin yiyebileceği bir pilav…
Ama bu bildiğiniz o kan şekerini fırlatan, kilo aldıran, uykunuzu getiren, yedikten sonra pişmanlık hissettiren pilavlardan değil. Glutensiz, son derece tok tutan ve aynı zamanda protein içeren bir pilav yapmak artık hayal değil!
Pirinç-bulgur yerine beyaz kinoa kullanacağımız bu tarif, hem hafif hem de lezzetli.
İŞTE MALZEMELER…
- 1 bardak kinoa
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık zeytinyağı
- Kuş üzümü
- Çiğ badem
- Tuz – bol karabiber
- Biraz zerdeçal
YAPIMI:
Öncelikle yağları bir tencerede eritin. Isınınca bademleri ekleyip ve 3-4 dakika kavurduktan sonra üzümleri ekleyin. Bu sırada 1 su bardağı kinoayı güzelce yıkayın ve tencereye ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2 bardak su ekleyin, kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın.
Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın. Dilediğiniz gibi sunum yapıp servis edin…
Afiyet olsun!
Zeynep BOZ