İnciri Nasıl Tüketmeli?

Bütün meyve ve sebzeleri mevsiminde ve kararında yemek, kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur.

Şimdilerde ise incirin tam zamanı… Bu güzel meyvenin yararları saymakla bitmez, lezzeti ise anlatmakla. Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Akça, incir ile görüşlerini  “Özellikle yaz mevsiminden sonbahara geçişle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemi için güçlü bir antioksidan olan incirin birçok faydası bulunuyor. Ancak lezzetine kanmamak ve ölçüyü aşmamak gerekiyor.” sözleriyle anlatıyor.

BAĞIRSAKTA HAREKET SAĞLIYOR

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve düşük lif tüketimi bireylerde kabızlığa sebebiyet veriyor. Günlük alınması gereken lif miktarı, ortalama 25-30 gram civarında. Orta boy bir incirde yaklaşık bulunan 1 gram lif, yanında tüketilecek 1-2 bardak su ile bağırsakları hareketlendirecek.

 

BAĞIŞIKLIK DOSTU

Yaz sonrası soğuk havalarda zayıf düşen bağışıklık siteminin dostu incir, burada da yardıma koşuyor. A, E ve K gibi pek çok vitamini içeriğinde bulunduran bu meyveye şans vermeniz gerek!

 

DİYABET HASTALARI DİKKAT!

İncirde şeker oranının yüksek olması sebebiyle diyabet hastaları taze veya kuru incirden uzak durmalılar. Diyabeti olmayan bireyler de incir tüketiminin kontrollü bir şekilde yapmalılar.

 

İNCİRİ BİR DE YULAFLA DENEYİN

Malzemeler:

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 adet taze incir

3 adet ceviz

1 bardak süt

 

Yapılışı:

Yulafı bir bardak süt ile birleştirin. Diğer yandan inciri küp küp doğrayıp karışıma ekleyin.  Ortalama 30 dakika piştikten sonra biraz bekletip servis yapın. Afiyet olsun!

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

wordpress tasarım web tasarım