Her tatlıda zararlı katkı maddelerinin olduğu bu zamanlarda biraz daha sağlığımıza dikkat etmekte fayda var. Eskinin doğal malzemeleri ile katkısız bir şekilde sofralarımıza gelen tatları artık yok ne yazık ki…
Buradan yola çıkarak sizlere gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz sağlıklı tatlı tarifleri hazırladık. Şimdiden afiyet olsun!
ÇİKOLATALI SAĞLIKLI PUDİNG
Malzemeler (2 Orta Boy Porsiyon için)
- 1 orta boy avokado
- 1 orta boy muz (130gr)
- 1 çorba kaşığı (20gr) hurma püresi / bal veya tercih edeceğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
Yapılışı
- Tüm malzemeleri mutfak robotunuzda pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun ve servis edin.
HURMALI PUDİNG
Malzemeler (4 porsiyon için)
- 2 su bardağı ev yapımı sıcak Hindistan cevizi sütü
- 200 gram hurma
Yapılışı
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Sıcak sütü geniş bir kaseye alın, içine hurmaları ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra pürüzsüz olana dek çekin.
- Kaselere paylaştırıp 1 gece buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.
KETEN TOHUMLU ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzemeler (10 adet orta boy için)
- 2 adet orta boy (400gr) elma
- 4 çorba kaşığı (20gr) un gibi çekilmiş keten tohumu
- 4 çorba kaşığı (20gr) kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı (20gr) hurma suyu veya tercih edeceğiniz başka doğal tatlandırıcı.
Yapılışı
- Fırın 150 dereceye ayarlayın.
- Elmaları yıkayın, kabuğu ile birlikte rendeleyin. Bir sos tenceresinde tarçınla birlikte yumuşayana dek pişirin.
- Geniş bir kapta pişmiş elma, hurma suyu, keten tohumu ve Hindistan cevizini karıştırın. Üzümleri ekleyin. Tekrar karıştırdıktan sonra ellerinizi ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilınıp katılaştığında servis edin.
*Tarifler Sıla Baki Alkan’ın ‘’Özel Beslenenler İçin Tarifler’’ adlı kitabından alınmıştır.