Mikroplara Çorba ile Kalkan Oluşturun

Kış soğuğuna sıcacık bir çorba ile kalkan oluşturabilirsiniz.Yüksek alfa ve beta karoten içeriği ile bağışıklık sisteminin en etkin savaşçılarından biri olan yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığını destekleyen bal kabağı çorbası ile hem mikroplara karşı bir duvar örecek hem de tokluk hissedeceksiniz.

Bal kabağının sadece 100 gramı bile yetişkin bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini tek başına karşılık geliyor. Ayrıca balkabağı yüksek A vitamini içeriyor. A vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için gereğinden çok fazla alınması ise özellikle çocuklarda bazı sağlık sorunlarına yol açabildiğinden aşırı tüketilmemesi gerekiyor.

 

Malzemeler 

3 dilim bal kabağı

2 kaşık un

1 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz ve karabiber

 

Tarifi: 3 dilim bal kabağını soyup dilimledikten sonra derin bir tencereye koyuyoruz. Az su ile iyice pişirdikten sonra ezerek blender yardımı ile püre haline getiriyoruz. Üzerine 1 su bardağı süt ilave ettikten sonra 5 bardak su ekliyoruz. İçine 2 kaşık un ile karıştırılmış 1 yumurta sarısını yavaş yavaş ilave edip, bir taşım kaynatıyoruz. Eğer gerekli görürseniz sıcak su ile kıvamını istediğiniz düzeye getirdikten sonra ocaktan indirmeden 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. İsteğe göre tarçın da ekleyebilirsiniz.

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

wordpress tasarım web tasarım