Şubat Ajandası: Müzik

KOYU ANTOLOJİ

2015 yılında “Eski Bir Rüya Uğruna” albümü ve 2017’de yayınlanan “Paramparça 2017” single çalışmasının ardından Teoman “Koyu Antoloji” adlı yeni albümünü müzikseverlerle buluşturuyor. 26 parça içeren albümde sanatçının eski parçalarının yeni düzenlemeleri bulunuyor. Albümün ilk video klibi 2004 yılında çıkan “En Güzel Hikayem” albümünde bulunan “Tuzak” isimli şarkısının yeni düzenlemesine çekildi… Teoman albüme ilişkin açıklamalarında “Bu albüme aldığım 26 parçayı, eski düzenlemeleriyle de çok seven dinleyicilerim var zaten. Ama bu albüm, farklı bir albüm. Bu çalışma, daha önce bahsettiğim, kariyerimdeki şarkıları gelecek dinleyicilerime daha “derli toplu” bırakma konusunda, içimi rahatlatıyor. Biz, bu albüm için çalışanlar, yaptığımız işten çok memnunuz. Umarım, dinleyiciler de aynı hazzı alırlar.”diyor.

PEŞİNDEYİM

İncesaz’ın 9. albümü “Peşindeyim”, Kalan müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor. Grubun Türk Müziği’ndeki benzersiz çizgisinden 11 yeni şarkının yer aldığı albümde, Cengiz Onural ve Murat Aydemir’in bestelerinin yanı sıra Haris Alexiou’nun da bir şarkısı Türkçe sözlerle yer alıyor. Kayıtları Eylül 2016 – Haziran 2017 arasında tamamlanan albümün solistleri Ezgi Köker Aldemir ve Bora Ebeoğlu. Gizli ve geniş bir dinleyici kitlesi olan İncesaz bu sene 20. Yılını kutluyor.

MOHSEN NAMJOO’YU SEVİYORUZ

İran’ın Bob Dylan’ı olarak tanınan Acem-blues türünün kurucusu Mohsen Namjoo, Rock ve cazı geleneksel İran müziği ile harmanladığı eşsi müziğiyle 1 Şubat’ta Zorlu PSM Ana Tiyatro’da sahne alıyor. İranlı söz yazarı, şarkıcı, müzik bilimcisi ve setar sanatçısı Mohsen Namjoo, New York Times tarafından “İran’ın Bob Dylan’ı” olarak tanımlanıyor. İran’daki gençliği dünyada temsil eden vizyoner bir isim olan Namjoo klasik fars setarını, elektrik gitar; rock & blues vokal tekniklerini Avaz ile (Fars şarkı söyleme tekniği) birleştiriyor. Namjoo 1976’da, İran’ın kuzeydoğusunda dotar sanatçıları ile tanınan Torbat-e-Jam kentinde doğdu, ancak Meşhed’de büyüdü. İran geleneksel müziği ile kendisi üzerinden büyük bir etkisi olan babasının ölümünden sonra ilgilenmeye başladı. Müzik eğitimine Mashhad Kültür ve İslami Rehberlik Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda, Nassrolah Nasseh-Pour’un gözetiminde geleneksel İran şarkılarını (avaz) öğrenerek başladı. Altı yıl sonunda İran geleneksel şarkı repertuarını tamamlayan Namjoo, 1994’te Tahran’da konservatuara girdi ve Tiyatro eğitimi aldı.  Bir yıl sonra, 1995 yılında Tahran Üniversitesi’nde müzik bölümüne başladı ve bu sürede daha sonra müziği üzerinde derin etkiler bırakan Batı müziği ve müzisyenleri ile tanıştı:  Jim Morrison, Chris Issak, Mark Knopfler, The Doors ve Leonard Cohen bu isimlerden sadece bazıları.

 

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo