Badana Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

Oturduğumuz evler zamanla eskir, yıpranır ve onarılmaya ihtiyaç duyar. Duvarlar eski görüntüsünü kaybeder, yüzeyde oluşan çatlaklar baş gösterir, duvarın sıvaları dökülür, çivi çakılan yerlerde boşluklar oluşur, kir, leke ve izler oluşur. Bu sebeple ne kadar temizlik yaparsanız yapın ev temiz görünmez. Neye mi ihtiyacınız var? Elbette duvarların bakımlı ve hoş görünmesi için badana ve boyaya ihtiyacınız var. Duvar boyamaya hazırlık ve iç mekan boyama öncesi hazırlık adımları en az işin kendisi kadar önemlidir. Çünkü evin içinde eşya varken boya yapılması her zaman boş evde yapılmasından çok daha fazla zordur. Evinizde böyle büyük bir tadilat işlemi yapmadan önce planlama ve hazırlık yapılması şarttır.

Badanadan Önce Yapılması Gerekenler

Böylece her şey birbirine girmeyecek, karışıklık olmayacak ve tüm işler tıkırında gidecektir. Böylece hem hedeflerinizi hızlı bir biçimde gerçekleştirecek hem de oluşabilecek hataları önlemiş olacaksınız. İç mekan boyama öncesinde yapılması gereken hazırlıkları aşamalandırabilirsiniz. Evi boyaya nasıl hazırlamalıyız sorusunun cevapları burada…

Badanadan Önce Yapılması Gerekenler

Badana yapmadan önce halılar, koltuklar, kanepeler, televizyon gibi küçük eşyalar mümkünse odanın dışına çıkarılmalıdır. Fakat kanepeler, televizyon ünitesi, vitrin, buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ya da ocak gibi büyük eşyalar ve beyaz eşyalar odada kalmalıdır. Çünkü onları tekrar koyarken duvara çarptığınızda duvar boyası bozulacak ve emekleriniz boşa gidecektir. Eğer küçük eşyalarınızı çıkaramıyorsanız en azından odanızın ortasına toplayın. Böylece çalışma alanınız geniş ve işiniz kolay olur.

 

Eşyaların üzerine büyük naylonları mutlaka örtün ve dış etkenlerden eşyalarınızı koruyun. Badanayı havanın kuru ve serin olduğu bir havada yapabilirsiniz. Sonbahar ayları badana yapmaya elverişli mevsimlerdir. Boya yapmadan önce duvarlardaki boşluklar dolgu malzemeleriyle doldurulmalı, eğer yüzey pürüzlü ise mutlaka astar çekilmelidir. Boyaya hazırlık yaparken geniş yüzeyler için uzun saplı rulo fırça ve pencere ya da kapı kenarları gibi detay gerektiren yerlere de küçük bir fırça hazır bulundurulmalıdır. Rulonun ve fırçanın kalitesine de bakıp öyle almalısınız.

Kapı ve pencere kenarlarını boyarken daha çok özen göstermelisiniz. Çünkü yama gibi duran duvar boyası göze hoş görünmez. Bunun yanında boyayı karıştırmak için çubuk, zımpara, sünger ve damla bezi kullanılmalıdır. Boyanın kalitesi de bu noktada etkilidir. İyice araştırma yapılarak en iyi boyayı seçmelisiniz. İç mekanlarda en çok plastik boyayı ve su bazlı boyayı tercih etmelisiniz. Çok nem tutan ve sahil kenarında bir eviniz varsa yağlı boyalarda ilk tercihiniz olmalıdır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın