Göz Çevrenizi En Hassas Noktanız

Yaz aylarının kapıda olduğu şu günlerde kendini gösteren kırışıklıklar ve yaşlılık belirtileri ile dikkat etmemiz gereken tıbbi sorunlar da kendini belli ediyor. Yüzümüzdeki en ince deri tabakasına sahip olan göz çevresi en çok neme ihtiyaç duyan noktalardan birisi. Bu sebeple de yaşlanmaya karşı en hızlı yenik düşen bölge unvanına da sahip. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Ünal, genetiğin ve içinde bulunduğumuz çevresel faktörlerin göz çevresi kırışıklıklarına neden olduğunu ifade etti.

Yüzün yağ ve nem dokusunda yaş aldıkça azalma meydana gelir. Bu en çok göz ve dudak kenarlarında oluşur. Yüzün bir nevi şeklini ifade eden bu bölgelerin yağ dokusu oranı azaldıkça kırışıklıklar kolayca kendini belli eder. Bu da ister istemez yaşınızı belli eder. Bu çizgiler sadece yağ dokusunun azalmasıyla değil, uykusuzlukla, vücudun su oranıyla veya cildin esnekliğini kaybetmesiyle de alakalıdır. Göz çevresinde en çok kendini belirginleştiren aksiyonlar ise şişlik, torbalar, sarkmalar, morluklar ve ince çizgiler olarak sıralanıyor.

GÖZALTI TORBALARI NASIL KAYBOLUR?

Gözaltı derisi yaş aldıkça elastikliğini kaybeder, kaslar zamanla zayıflayarak torbaların oluşmasına yol açar. Elbette her hastalığın temel sebebi olan, uykusuzluk, yorgunluk ve “stres” gibi etkenler de şiş göz kapaklarına ve gözaltı torbalarına yol açar. Göz çevresinde meydana gelen sarkma ve torbalanmaların hepsinin fazla yağları alınarak düzelmesi cerrahi operasyon ile mümkün. Bu kısa süreli işlemin adı Blefaroplasti yani göz torbası alınması işlemi. Toplamda 30 dakika ile 2 saat arası sürüyor. Ameliyat ile alt ve üst göz çevresinden oluşan torbalar kusursuz hale geliyor.

GÖZALTI MORLUKLARINIZA ELVEDA DEYİN

Kırışan ve sarkan deri katlandığından koyu bir görünüm elde eder. Bu da gözaltı morluğu olarak tarif edilir. En büyük belirtisi de uyku düzensizliği ve stres.

Gözaltı morluğu belirginliği ve iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Sektörde satılan bakım, nem kremleri veya bakım losyonları uzun vadede fayda sağlamayabilir. Bu noktada en etkili çözüm ise lazer tedavisidir. Basit ama etkili bir yöntem olan lazer tedavisi ile hastalar göz çevresi şikayetlerinden büyük oranda kurtulur. Buna ek olarak ameliyat yoluyla torbalanmaya neden olan yağ dokularının yerleri değiştirilebilir. Hasta durumuna göre hangi yöntemin uygulanacağına karar verilmesi en sağlısı olur. Tek farkı lazer tedavisi birkaç seanslık bir tekrarlama gerektirebilir.

KIRIŞIKLIKLARINIZI GİDERİN

İfade çizgisi de denilen kaz ayaklarını gidermenin en bilinen yolu botoxtur. Botoxu masum kılan ise zararsız olması ve vücutta dağılmayı engellemesi. Uygulandığı andan itibaren en hızlı etkisi derinin altındaki kasların rahatlamasını ve gergin bir görünüm kazandırarak genç bir hava katmasını sağlıyor. Minik cerrahi müdahaleler ile cildin alt tabakasına ufak dozlarla enjekte edilir. Botoxun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişiklik gösterse de ortalama 3-6 ay kalır. Tedavinin 4 ile 6 ay’da bir tekrarlanması sağlıklı bir tedavi süreci sunulmasına yardımcı olur. Olası şişkinliklerin önüne geçmek için botox tedavisinden sonra bölgeye buzla masaj yapılması rahatlamaya yardımcı olur. Tedavi süresinin 10-15 dk gibi kısa bir sürede gerçekleşmesi günlük hayata kolayca dönmeyi sağlar.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo