Uzmanların elde ettiği verilere göre miyop olan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Yaş olarak oldukça alt seviyeye inen miyop rahatsızlığının en belirgin sebebi ise kullanılan teknolojik alışkanlıklar.
Uzman doktorlar ise ebeveynleri uyararak gençlerin miyop olmaması için dikkat edilmesi gerekenleri bildiriyor. Geleceği ciddi şekilde tehdit etmeye başlayan miyop, 2000’li yıllardan sonra ciddi bir artıl içerisine girmiş durumda.
Akıllı Cihazlar Olumsuz Etkiliyor
En belirgin tehdit kullanılan akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar. Neredeyse herkesin sahip olduğu akıllı telefonlar hepimizi ekrana kilitliyor. Oyun ve sosyal medyaya olan ilgi ise telefona en fazla bağımlı yapan etkenler. Tabi bilgisayar ve tv ekranlarına sürekli bakmak da yine aynı etkinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Uyarılar ise daha kontrollü bir kullanımın olması yönünde. Günlük yaşantımız içerisinde bağımlı olarak kullandığımız akıllı cihazları daha az kullanmak miyop riskini azaltan önemli etken.
Gençlerin ise bu bağımlılığı yetişkinlere göre daha fazla. 15-25 yaş arası bireyler akıllı telefonlara en fazla bağımlılığı gösteren kitle. Miyop şikayeti ile doktora muayene olanların yaş ortalaması da hemen hemen aynı aralıkta.
Telefon alışkanlığının ortadan kalkmasına fayda sağlayacak önemli tavsiye ise daha fazla sosyalleşmek. Günümüzde sosyalleşmenin bile internet aracılığı ile olması aslında durumun ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesi. Uzmanlar özellikle gençlerin dışarıda vakit geçirmesinin bu konuda katkı sağlayacağını belirtiyor.