Egzama Nedir?
Egzama ciltte oluşan bir problemdir ve büyük ölçüde hem psikolojik hem de sağlık alanında büyük sorunlara yol açan bir konudur.
Egzama nedir? Sorusuna cevap arıyorsanız en doğru yerdesiniz. aysha.com.tr ailesi olarak sizleri egzama konusunda bilgilendireceğiz.
Tıp dünyasının tam olarak sebebini ortaya çıkaramadığı egzama hastalığı iç ve dış faktörlerin cildimizi etkileyerek bakterilerin vücudumuzda cirit atmasından ötürü meydana gelmektedir. Derinin iltihap kapması görsel anlamda problemli bir görüntüye bürünmesine egzama denir. Bu konuyla ilişkili olarak en fazla sinirsel, yağlı deri, alerjik ve temas egzamaları görünmekte ve etkili olmaktadır.
Egzama Neden Olur?
Egzama neden olur sorusuna cevap arıyoruz. Kozmetik ürünlerde çakma diyebileceğimiz ya da orijinal bir ürünün içindeki herhangi bir kimyasal, kullanılan şampuanlar, giysiler neden olabiliyor. Ek olarak cilt tahrişi, alerjenlere aşırı duyarlılık, hava koşullarının uygun olmaması ya da sürekli değişkenlik göstermesi gibi sebepleri de büyük rol almaktadır. Her şeyin yanı sıra önemli etkenlerden biri de stres.
Egzama Belirtileri Nelerdir?
Egzama süreğen olarak cildin kaşıntılı ve döküntülü şeklinde ortaya çıkmıştır. Egzamanın meydana geldiğini bölgenin kaşınması ve hemen sonrasında çabuk çatlayan kalın deriler oluşur. Akut dönemde ise kızarıklık, minik su toplayan kabarcıklar, sulanma, şişlik gibi belirtiler meydana gelmektedir. Bazı hastalarda cildin kuruluğu, kepermesi ve yanma hissi de ortaya çıkabilmektedir.
Egzamanın Tedavisi Nedir?
Önemli cilt sorunlarından biri olan egzamanın tedavisi nedir sorusunun cevabı ise göründüğünüz uzman hekimin vereceği ilaçlarda saklıdır.
Egzamanın tedavi yöntemlerinden biri olan Egzamanın panzehiri hindistan cevizi yağı olarak bilinir.
Ancak bizim birkaç önerimiz bulunmaktadır ;
Bu dönemde cilt çok hassas olacağı için kesinlikle kaşınmamalıdır. Hekimler tarafından çeşitli kremler verilmektedir. Bunun yanı sıra şampuan, sabun gibi ürünlerin değiştirilmesi, alerjenlerin bu süreçten sonra ortaya çıkarılmasıyla bu ürünlerden uzak durulması ve imha edilmesi gereklidir. Islak bandaj uygulanarak da kaşıntının önlenmesi sağlanabilir.