Serinleten Meyveli Limonata Tarifleri
İçermiş olduğu C vitaminin yanı sıra, yazın şu sıcak geçen günleri içerisinde serinlemenizi sağlayacak etkisi ile oldukça tercih edilecek içeceklerin başında geliyor. İşte serinlemenizi sağlayacak bir birinden farklı limonata tarifleri.
Çilekli Limonata Tarifi
Gerekli Malzemeler:
* 2 su bardağı doğranmış çilek
* Yarım su bardağı sıkılmış limon suyu
* 4 su bardağı soğuk su
* Yemek kaşığının üçte biri kadar tatlandırıcı
Hazırlanışı :
Çilek, su ve tatlandırıcıyı pürüz içermeyen br kıvama gelene kadar blenderda çekiyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimiz ile de karışım yaparak soğumaya bırakıyoruz. Servis edilmeden önce bir sefer daha karıştırıyoruz.
Karpuzlu Limonata Tarifi
Gerekli malzemeler:
* 3 su bardağı küp şeklinde kesilmiş karpuz
* yarım su bardağı su
* 2 kaşık limon suyu ve şeker
Hazırlanışı:
Karpuzu blenderda çekiyoruz. Şeker, su ve limon suyunu da ekleme yaparak pürüz içermeyen bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Gerek görülmesi durumunda ise süzüyoruz. Buz ve karpuz dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Ahududulu Limonata Tarifi
Gerekli Malzemeler:
* İnce şekilde doğranmış 3 adet limon
* 200 gram dondurulmuş ahududu
* 125 gram pudra şekeri
* 400 ml su
* maden suyu
Hazırlanışı :
Ahududu, limon, şeker ve suyu blenderdan geçirilmesi ile püre haline getiriyoruz. Daha sonra bir süzgeç içerisine alarak çıkarabildiğimiz kadar suyunu çıkartıyoruz. 1’e 2 olacak şekilde limonata ile maden suyunu karışım yaptıktan sonra servis ediyoruz.
Şeftalili Limonata Tarifi
Gerekli Malzemeler:
* 4 adet dilimlenmiş şeftali
* 3 adet dilimlenmiş limon
* 1 su bardağı ahududu limonata
* 1 su bardağı maden suyu
* 3 adet limon suyu ve buz
Hazırlanışı:
Şeftali ve limon dilimlerini bir sürahi içerisine alarak ezebildiğimiz kadar eziyoruz. Limonata, limon suyu ve maden suyunu da daha sonra ekleme yapıyoruz. Bu karışımlarımız iyice karışmasının ardından buzdolabına soğuması için bırakıyoruz.