Çay saatleri biz hanımlar için en özel saatlerdir. Buluşmalar, uzun uzun sohbetler bu saatlerin vazgeçilmezi arasındadır. O yüzdendir ki bu özel sayfanın sahibi olduğum an bu adı koymak istedim sayfama. Bundan böyle çay saatlerinizi şenlendirecek muhteşem lezzetlerle karşınızda olacağım. Takipte kalın…
İnstagram: beyzacevik29
Galeta Unlu Mozerella Peynirli Patatesli Poğaça Tarifi

250 gr tereyağ
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un İ
İç malzemesi için;
10 adet orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
250 gr rendelenmiş mozzeralla peyniri
Yapılışı;
Hamuru yapıp elimizle açıp iç harcından koyarak yuvarlak şekil veriyoruz. İlk önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp 175 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

2 adet büyük boy soğan
2 adet havuç
8 9 adet enginar
1 adet enginar
1 adet limon
1 adet portakal
Dereotu
Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı;
Soğanları piyazlık ( yarım ay şeklinde ) doğrayıp zeytinyağda iyice kavuruyoruz.
Üzerine havuçlar kısa şeritler şeklinde kesip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Daha sonra enginarları dörde bölüp tencereye ekliyoruz.
Üzerine 1 adet limon suyu, 1 adet portakal suyu, tuz eklenip kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişince dereotu ile servis yapılır.
Baharatlı Çubuk Tarifi

200 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı dolu tuz
Yarım çay bardağı çörekotu
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı soğan tozu (aktarda satılıyor)
Aldığı kadar un
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Kekik, çörekotu, haşhaş
Yapılışı;
Tüm malzemeleri koyup hamuru elde ediyoruz. Uzun şerit şekilleri verip
yumurta sarısına batırıp; çörekotu, susam, haşhaş karışımına bulayıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
KAHVE YANINA ŞÖBİYET TADINDA BİR KURABİYE ….
Fıstıklı Koko Tarifi

Oda sıcaklığında taze 3 adet yumurta akı,
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı hindistan cevizi
2,5 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Bulamak için pudra şekeri
Yapılışı;
Yumurta aklarını şeker ile kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Hindistan cevizini ve antep fıstığını ekleyip spatula ile altan üste yavaşça karıştırıp üzerini kapatıp üç saat dolapta bekletiyoruz.Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp avucumuzla yuvarlak şekiller verip bu şekilde hepsini hazırlıyoruz. Daha sonra pudra şekerine bulayıp tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 derecede çatlayana kadar 15 -18 dk pişiriyoruz.