Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

Hazır gıdaların içerisindeki katkı maddelerinden dolayı günümüzde ekmek de dahil olmak üzere birçok besin maddesi evde yapılabiliyor. Yoğurtta son yıllarda evde yapılması daha sağlıklı olduğu düşünülen besinlerden bir tanesi. Evde güvendiği malzemelerle ve daha hijyenik bir ortamda yoğurdunu hazırlamayı tercih ediyor. Yoğurdunuzun marketlerden satın aldığınız yoğurtlarla aynı lezzet ve kıvamda olması için yoğurt yapmanın püf noktalarını aşağıya kaydırarak öğrenebilirsiniz.

1- Yağlı Süt Kullanın

Öncelikle satın almış olduğunuzun sütünüzün tam yağlı olmasına dikkat edin. Ardından sütü tencereye koyarak yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynama sürecinde dikkat edilmesi gereken iki nokta var. İlki sütünüzü kaynatırken kepçe yardımı ile sütü alıp tekrardan tencereye dökmek. Böylelikle sütünüzün içerisindeki su buharlaşacaktır. Ayrıca kepçeyi sütün içerisinde bırakarak taşmasını önleyebilirsiniz. Sütünüzü kaynayıncaya kadar 10 dakika karıştırmaya devam edin ve kaynadıktan sonra altını kısarak kendi halinde 20 dakika kaynatın.

2- Kaynadıktan Sonra Başka Bir Kaba Alın

Sütünüz bu süreçte kaynadıktan sonra tencereden mayalamak istediğiniz kaba dökün ve soğumayacak şekilde ılınmasını bekleyin. Sütünüz 45-50 dereceye gelinceye kadar bu soğuma işlemi devam etmelidir. Ayrıca seçe parmağınızı 6-7 saniye boyunca sütün içerisinde tutarak da sütünüzün mayalanma işlemine hazır olduğunu anlayabilirsiniz.

3- Yoğurt Mayası

Önceden mayalama için ayırmış olduğunuz yoğurdunuzu her litre için bir tatlı kaşığı olacak şekilde bir kabın içerisine alın. Ardından 3-4 kaşık sütünüzü ekleyin ve karıştırın. Bu hazırlamış olduğunuz mayayı sütünüzün içerisine ekleyin. Bu ekleme sırasında sütünüzün kaymağını bozmamaya dikkat edin.

4- Pratik Mayalama İşlemi

Mayalama işlemini farklı yöntemlerle yapabilirsiniz. Birçok kişi sütün etrafını çeşitli bezlerle sararak ve sıcaklığının kaybolmamasına özen göstererek bir gün boyunca bekletir. Ancak daha pratik bir yöntem için 50 derece olarak ayarlanmış fırında yaklaşık 4 saat bekletebilir. Böylelikle mayalama işlemi daha pratik olabiliyor.

6- Yoğurdunuzu Taş Gibi Olması

Mayalamış olduğunuz yoğurdunuzu fırından çıkartarak bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu yöntem ile yoğurdunuz taş gibi olacaktır.

Evde doğal ve katkısız olarak yapmış olduğunuz yoğurdunuzu güvenle ve sağlıkla tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir