İftara Özel…

Bu  akşamki iftar sofralarınıza hazırladığımız özel menü ile afiyetler dilerim…

Minel Çelik

 

Ezogelin Çorbası

Malzemeler

Yarım su bardağı mercimek

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı bulgur

1 litre sıcak su

2 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kuru Nane

Pul biber

 

Yapılışı

Mercimek, pirinç ve bulguru yaklaşık 3 bardak suda haşlıyoruz. Ardından küçük bir tencereye sıvıyağ ve salça ekleyerek üzerine 2 bardak su ilave ediyoruz ve çorbanın meyanesini yapıyoruz. Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulgurun içerisine ayrıca yaptığımız meyaneyi döktükten hemen sonra çorbamızı 8-10 dakika kaynatıyoruz. Kaynattığımız çorbayı karıştırıcı ile çekiyoruz yalnız burada dikkat etmemiz gereken, malzemeleri komple karıştırıcıdan çekmeyeceğimiz. Ezogelin çorbada malzemeler hafif ağıza gelmelidir. Ardından tuz , nane ve pul biber ekleyerek servise hazırlayalım.  

 

Karışık Dolma

8 adet dolmalık biber

4 adet kabak

2 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı sıvıyağ

Pul biber

Tuz

Kuru nane

Su

Yapılışı

Kabakları yıkayıp ortadan ikiye keselim ardından içini bir kaşık yardımı ile güzelce oyalım. Yağ ekleyerek kabakların her tarafı güzelce kızarana kadar kızartalım. Yıkamış olduğumuz pirinçleri sıvıyağ ve salça ile güzelce kavuralım. yaklaşık 5 dakika kadar. Ardından nane pul biber ve tuz ekleyelim. ( kimyon, karabiberde kullanabilirsiniz) Biberlerimizin sap kısımlarını yavaşça çıkartalım.  Biberlerimizin ve kızarttığımız kabakların içine yapmış olduğumuz iç harcı ile doldurduktan sonra tencereye dizelim. Doldurmuş olduğumuz dolmalarımızın üzerlerine kapak olacak şekilde domates kesip yerleştirelim. Ardından 2,5-3 bardağı su salça ve sıvıyağ güzelce çırpalım tencerenin içine dökelim. 25 dakika kadar pişirelim. ( pişme süresi pirincin cinsine göre değişebilir.) Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

 

Semizotu Salatası

Bir bağ semizotu

2 su bardağı yoğurt

Tuz

Nane

2 yemek kaşığı sıvıyağ (isteğe göre)

Yapılışı

Yıkanmış semizotu saplarından güzelce ayrılır ardından yoğurt ve tuz ile karıştırılır. Servis ederken üzerine hafif sıvıyağ ve nane eklenir.

 

Yalancı Tavuk Göğsü

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

Bir paket şekerli vanilin.

1 adet damla sakızı ( veya sade sakızda tercih edilebilir)

Yapılışı

Margarini tencerede eritelim. Ardından süt şeker ve un ekleyelim ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar kaynatalım. Kıvam alan tavukgöğsünü ocaktan alalım ve üzerine sakız ve şekerli vanilya ekleyelim ardından çırpıcı ile yaklaşık 5 dakika çırpalım. (Bu işlem un kokusu kalmasın ve içindeki malzemeler homojen dağılsın diye yapılır). Mikser ile çırptıktan sonra servis kâselerine alalım. Afiyet olsun 😊

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

wordpress tasarım web tasarım