Akşam Yemeğine Özel…

Akşam yemekleri yapıldı mı? Bu akşam için hazırladığım menüye bakmadan geçmeyin…

Minel Çelik

 

 

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

 

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek

Yarım su bardağı erişte

2 yemek kaşığı sıvıyağ

4 su bardağı su

Bir kaşığı salça

YAPILIŞI

Sıvıyağ salça ve yeşil mercimekler 5 dakika ocakta kavrulur ardından sıcak su ilave edilir. 10 dakika sonra erişte ilave edilir ve erişte ekledikten 10 dakikada sonra tuz eklenerek ocağın altı kapatılır.

 

 

BULGUR PİLAVI

 

MALZEMELER

2 su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı salça

4 – 4,5 su bardağı sıcak su

Tuz

YAPILIŞI

Sıvıyağ ve salça ile bulgur kavrulur. Tuz ve sıcak su eklenir. 15 dakika piştikten sonra altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.

 

 

ARNAVUT CİĞERİ

 

MALZEMELER

Yarım kilo dana ciğeri

4-5 adet patates

Sıvıyağ

Un

Tuz

 

YAPILIŞI

Kuşbaşı kesilmiş dana ciğerini una bulandıralım. Ardından kızgın yağa atarak kızartalım. Aynı şekilde küp küp kesilmiş patatesleri de kızgın yağda kızartalım. Ciğer ve patatesleri servis tabağına alalım. Dilerseniz servis ederken içerisine bir iki dal maydanozda ekleyebilirsiniz.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo