En Pratik Tarifler Burada

 

Herkese merhaba, bu menümüz de çok sevdiğimiz yöresel yemekler sofralarımıza eşlik edecek. Birbirinden leziz ve pratik tarifli yemeğimize yavaştan geçelim o halde. Hepinize şimdiden afiyet olsun 🙂

Minel Çelik

 

BULGUR ÇORBASI

 Malzemeler

2 litre su

Yarım su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

Yapılışı

Su kaynatılır. Kaynayan suya bulgur ve mercimek katılır ve yumuşayana kadar pişirilir. Eğer suyu çekerse kaynamış şu ve tuz ilave edilir. Soğan ince ince doğranarak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça, pul biber ve nane çorbanın üzerine yakılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

 

 

YAHNİ

 Malzemeler

1 kilo dana (kuzu) eti

10 adet patates

750 gr arpacık soğan

1 çorba domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sirke

Yeteri kadar tuz

Yapılışı

Orta boy doğranmış dana ya da kuzu eti sıvı yağ ve tereyağıyla kavrulur. Et suyunu salmaya başlayınca sirke ilave edilir ve bir kaşık salça ile biraz daha kavrulur. Tencerenin altı kısılır ve et karıştırılmaya devam edilir. Soyulmuş arpacık soğanlar ve orta boy büyüklükte doğranmış patatesler de ilave edilerek bir süre daha karıştırılıp kaynamış suyun da ilavesiyle yemek pişmeye bırakılır. İnmeye yakın tuz, karabiber ve pul biber katılır. Altı kapatılır sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

 

 

BAL KABAĞI TATLISI

 Malzemeler

1 orta boy bal kabağı

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 fiske tuz

1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kavak iyice yıkanır ve iki eşit parçaya bölünür. Çekirdekleri ve iplikleri bir güzel temizlenir. Derin bir tencerede, bir iki su koyulacak pişirilir. (pişmiş kabağın dış kabuklarını soyulması daha kolaydır.) Dış kabukları alındıktan sonra ise kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır ve bir su bardağı şeker ile karıştırılarak derin, büyük bir kaba yerleştirilir ve en az bir saat bekletilir. Kalan şeker de kabakların üzerine serpildikten sonra 170 derece fırında bir saat pişirilir. Kendi haline soğumaya bırakılır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo