En Pratik Yaz Tatlıları Nelerdir?

Tatlı severler buraya… Sizlere yazın en çok sevilen ve yapımı en kolay tatlıları derledik…

 

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler:

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi

 

Hazırlanışı:

İrmik, şeker, vanilya ve süt tencereye koyulur ve orta ateşte kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve pişirilir. Dikdörtgen cam tepsi altı yapışmasın diye ıslatılır ve hemen sonra malzemenin üçte biri tepsiye dökülür. Bisküviler ise muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yan yana dizilir. Geriye kalan karışımla ise yarısını bisküvilerin üzerine dökülür. Bir kat daha bisküvi yerleştirilir ve kalan muhallebi üzerine yayılır. Üç saat boyunca buzdolabında bekletin ve servise hazır. Afiyet olsun 🙂

KAZANDİBİ

 

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı teyerağ

 

Hazırlanışı:

Sütü, şeker, pirinç ununu ve nişastayı tencerede yavaşça pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde mikserle çırpın. Daha sonra orta boy alüminyum fırın tepside tereyağını eritin. Yağ eridiğinde pudra şekerini tepsiye yayın ve şeker ve yağ iyice yanana kadar muhallebiyi tepsiye yayın. Biraz soğuttuktan sonra buzdolabında dört saat bekletin. Servise hazır. Afiyet olsun 🙂

 

GÜLLAÇ

 

Malzemeler:

  • Yarım kg toz şeker
  • 5 litre süt
  • 1 paket güllaç
  • Fındık, şekerleme, ceviz, fıstık (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

Süt ve şekeri tencerede karıştırarak yavaşça kaynatın. Sonrasın da güllaçların genişliğinde bir tepsi üstüne güllaçlardan bir tane koyun ve kepçeyle kaynar sütün üzerine dökün. Bu işlemi diğerlerine de yapın. Güllaçların yarısına gelindiğinde yine sütle ıslatıp tepsiye yerleştirin. Kalan sütü üzerine ilave edin ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Üç saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun 🙂

 

PAŞA LOKUMU TARİFİ

 

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ
  • 5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

 

Hazırlanışı:

Bir tencere de tereyağını eritin. Üstüne unu ilave ederek un helvası yapar gibi güzelce kavurun. Şekeri de ekleyip kıvama geldiğinde ocaktan alarak karıştırmaya devam edin ve sütü ekleyin. Daha sonra vanilyayı ekleyin ocağa tekrar koyarak yoğun muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve ılıdığında buzdolabına yerleştirerek üç saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınızda hamurdan parçalar koparıp toz halinde yuvarlayın. O topları hindistan cevizine bulayın servise hazır. Afiyet olsun 🙂

ÇİKOLATALI PUDİNG

 

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

 

Hazırlanışı:

Unu, vanilyayı, kakaoyu, nişastayı ve yumurtayı harmanlayın. Sütü yavaş yavaş ilave ederken orta ateşte karışımını pişirin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın içerisine çikolatayı kırarak ekleyin. Çikolatalarda eriyince mikserle çırpın. Soğuyunca buzdolabında üç saat bekleyin. Servis hazır. Afiyet olsun 🙂

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

wordpress tasarım web tasarım