Kaç Çeşit Yüzme Stili Vardır?

Yaz tüm hızıyla gelmeye başladı. Hepimiz denize girip yüzmek için gün sayıyoruz.  Peki kaç çeşit yüzme stili var? İşte cevabı…

 

KELEBEK STİL

Bu yüzme stilinde, ayaklar bitişik durulur ardından ayaklar yüzerken aşağı ve yukarı hareket ettirilir kollar ise yanda durur ve yüzerken aynı anda hareket eder. Bu yüzme stili, yüzmeyi yeni öğrenenler için tercih edilmez yüzmeyi iyi bilenler için ise enfes bir eğlence olur. Eğer yüzerken farklı teknikleri severlerdenseniz bu yüzme stili tam size göre.

 

KURBAĞA YÜZME STİL

Bu yüzme stili, kurbağa yüzüşünü andıran ve en yavaş yüzme stillerinden. Burada, bacak ve kollar yanlara açılır ve yüzmeye başlanır. Eller bu stilde çok önemli yer alır. Üç farklı el hareketi mevcuttur. Yükselme, uzanma ve küçülme hareketleridir. Eller bu hareketleri yaptığı sırada ayaklar ise daire şeklinde hareket ettirilir. Kollar ve ayaklar dengeli şekilde hareket ettirilmelidir. Yüzme konusunda yavaş hareketleri seviyorsanız bu yüzme stili tam size göre.

 

SERBEST YÜZME STİL

Bu yüzme stili, en çok tercih edilen ve en hızlı yüzme stillerinden. Burada, kollar baş üzerinden çıkarılarak öne atılır ve su geriye doğru çekilir o sırada ayaklar aşağı yukarı hareket ettirilir. Yüzme konusunda hızlılığı sevenlerdenseniz bu yüzme stili tam size göre.

 

SIRTÜSTÜ YÜZME STİL

Bu yüzme stilinde, suyun üzerine uzanılır eller başa doğru yakın olur ve ayaklar yardımıyla geriye hareket edilir. Burada, ayaklar suyun altında durmalıdır. Yüzme konusunda değişik stiller sevenlerdenseniz bu yüzme stili tam size göre.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın