Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat Edin

Kurban Bayramı’nda et tüketimi artacak beraberinde fazladan kilo alma durumuyla karşı karşıya kalacağız Diyetisyen Canberk Yaşar, beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.

 

TATLI YEDİKTEN SONRA KENDİNİZİ CEZALANDIRMAYIN

“Diyet uzun vadede yaşam şeklini haline gelebilecek porsiyonlu ve dengeli bir şekilde beslenme planıdır. Bu nedenle tatlı yediğinizde suçluluk hissiyle kendinizi cezalandırmayın. Onun yerine tatil boyunca kendinize bir gün seçip o gün sütlü bir tatlı ile kendinizi ödüllendirin. Bunu yaptığınızda bir sonraki öğününüzden 1 dilim ekmek, meyve ve 1 porsiyon süt ürünü çıkartarak dengeyi sağlayabilirsiniz” diyor.

 

ETLER KIZARMADAN SEBZELERLE PİŞİRİN

“Et, kolayca bozulabilen riskli bir besin grubu. Bu nedenle kurban etlerini büyük parçalar halinde değil yemeklik şekilde ayırıp, yağlı kâğıda sararak veya buzdolabı poşetleri içinde saklamalısınız. Etler -2,-4 derece aralığında 1 hafta kadar sağlıklı şekilde kalabilir. Ancak -18 derecede dondurmak bu süreyi bir hayli uzatır. Etleri çözdüreceğiniz zaman oda sıcaklığında değil buzdolabında çözdürün. Ayrıca çözdürülen etleri bir daha dondurmayın. Çözünen etlerde mikroorganizma aktivitesi artacağı için zehirlenme riski olabilir. Eti pişirirken doğrudan ateşle temasını engelleyin. Etin ateşe mesafesi en az 15 santim olmalı, aksi takdirde kanserojen maddelerin oluşumunu tetiklersiniz. Etleri yağda kızartılmamalı, sebzelerle birlikte pişirilmeli, ekstre yağ eklememelisiniz. Unutmayın, fırınlama ve haşlama yöntemleri en sağlıklı olan pişirme yöntemleridir.”

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo