Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Kandillerin olmazsa olmazı Kandil Simidi Mübarek Mevlit Kandilinde de evimizin baş tacı… Sizlere Kandil Simidinin Yapılışını hazırladık…

 

MALZEMELER:

  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı erimiş tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Susam
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz

 

YAPILIŞI:

Öncelikle unu eleyin ve unun ortasını yuvarlak şeklinde açın. Sonrasında içerisine erimiş margarini, yoğurdu, mahlebi, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun. Oluşan hamuru ceviz iriliği şeklinde parçalar kopararak parmak kalınlığında çubuklar oluşturun. Çubukların iki ucunu birleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 190 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin ve Kandil Simidiniz hazır! Afiyet Olsun…

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo