Tükettiğimiz gıdaların çoğu yararlı olsa da fazla tüketildiklerinde zehirli hale gelebiliyorlar… İşte o gıdalar…
ÇİKOLATA
Özellikle kadınların severek tükettiği çikolata fazla tüketildiğinde sizi ölüme kadar götürüyor desek yalan olmaz… Çikolatanın içerisinde teobromin bulunuyor ve buda sinir sistemini uyarıyor. Örneğin bir oturuşta 5 paket ve fazlası çikolata yerseniz bu sizi önce ishale ardından epilepsi nöbetine kadar götürecek sonrasında iç kanama meydana gelecek ve kalp krizi geçirerek hayatınıza son vereceksiniz… Çikolata tüketildiğinde çok yararlı olsa da fazla tüketmekte bir o kadar zararlı…
SU
Su için fazla tüketmek zararsız hatta yararlı gibi bir düşünce herkesçe var fakat bu düşünce son derece yanlış… Çünkü suyunda fazlası sağlığımız için çok zararlı. Uzmanlar normal bir insanın günde 2 litre su içmesini öneriyor. Fakat siz bir anda daha fazlasını tüketirseniz sonucunda su zehirlenmesi yaşayabilirsiniz…
BAL
Kahvaltıların olmazsa olmazı bal sağlığa çok şifalı olsa da fazla tüketildiğinde bir o kadar zararlı… Balın fazla tüketilmesi sonucunda halsizlik ve ateş yüksekliği meydana gelirken ardından zehirlenmeye doğru giden bir süreçten geçebilirsiniz.
TARÇIN
Tarçında sağlığa çok yararlı olsa da fazlası çok zararlı… Fazla tarçın tüketimi sonucunda zehirlenme durumuyla karşı karşıya gelebilirsiniz.
ACI BADEM
Sağlığa yararları say say bitmeyen acı badem, fazla tüketildiğinde bir o kadar zararlı. Örneğin bir anda 20 tane acı biber yerseniz ölümle karşı karşıya kalabilirsiniz…
KAHVE
Muhabbetlerin, dedikoduların, sevdiklerimizle vakit geçirmenin olmazsa olmazı kahve, fazla tüketildiğinde oldukça zararlı bir hal alıyor. Uzmanlar günde 400 miligramdan fazla kafeini önermiyor.