Sizler için leziz karnabahar kızartması tarifi derledik…
MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- Su
- Tuz
SOSU İÇİN:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
KIZARTMA İÇİN:
- Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
- Sarımsaklı ya da sade yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle karnabaharın çiçeklerini ayırın ve tencereye koyun. Ardından üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. Yumuşayınca suyunu süzün. Ardından bir kabın içerisine yumurta, sütü çırpın ve üzerine tuz ve un ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra haşladığınız karnabaharları hazırladığınız karışıma tek tek bulayarak tavada kızgın yağın içerisinde çevirerek kızartın. Üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt ekleyebilirsiniz afiyet olsun.