Leziz Karnabahar Kızartması Tarifi

Sizler için leziz karnabahar kızartması tarifi derledik…

 

MALZEMELER

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

 

SOSU İÇİN:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

 

KIZARTMA İÇİN:

  • Sıvı yağ

 

ÜZERİ İÇİN:

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle karnabaharın çiçeklerini ayırın ve tencereye koyun. Ardından üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. Yumuşayınca suyunu süzün. Ardından bir kabın içerisine yumurta, sütü çırpın ve üzerine tuz ve un ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra haşladığınız karnabaharları hazırladığınız karışıma tek tek bulayarak tavada kızgın yağın içerisinde çevirerek kızartın. Üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt ekleyebilirsiniz afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım