Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın on üçüncü gününe özel leziz yemek tarifleri derledik.
Menümüz
- Yüksük Çorbası
- Melanzane
- Çöl Gülü
YÜKSÜK ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 Bardak Mantı
- 1 Bardak Haşlanmış Nohut
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 Litre Su
- Tuz
Hazırlanışı:
- İlk önce uygun bir tencere içerisine tereyağı, zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyin ve nanenin kavrulmasını bekleyin.
- Daha sonra nane kavrulunca salçayı üzerine ekleyin ve salçayı da hafif kavurarak suyu ekleyin.
- Karışım kaynamaya başlayınca mantıyı ve nohutu da ekleyin.
- 15 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakın ve piştikten sonra ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MELANZANE
Malzemeler:
- 2 Adet Büyük Patlıcan
- Domates Sosu İçin;
- 1 Adet Küçük Boy Soğan
- 2-3 Diş Sarımsak
- 3 Adet Rendelenmiş Domates
- 5-6 Yaprak Fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Su
Araları İçin;
- 200 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
- İlk önce patlıcanı dilimleyin ve yağda kızartmaya başlayın. Kızaran patlıcanları da peçete serili tabağın içine alın.
- Ardından kuru soğan doğrayarak derin bir kabın içerisinde kavuralım. Hafif kavrulunca sarımsağı da doğrayarak ilave edelim.
- İki dakika kadar ateşte çevirin.
- Ardından rendelenmiş domatesleri içerisine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve toz şekerini de ekleyerek güzelce karıştırın.
- İçine fesleğeni ve 1 yemek kaşığı suyu ekleyelim ve karıştırın.
- Pişen domates sosunu çırpıcıda pürüzsüz kıvama gelinceye dek çırpalım.
- Ardından fırın kabına domates sosundan ekleyerek tabanına güzelce yayın ve üzerine güzelce patlıcanları dizin.
- Patlıcanların üzerine de kaşar peyniri serpiştirin. Onun üstüne de domates sosunu gezdirin.
- İkinci kat patlıcanı dizin ve üzerine peyniri serpiştirin. En son kata domates sosunu dökün ve yine üzerine kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar bekletin. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ÇÖL GÜLÜ
Malzemeler:
- 1 Yumurta Sarısı
- 50 Gram Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Su Veya Süt
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 3 Su Bardağı Un
- Kızartmak İçin Sıvı Yağ
- Açmak İçin Nişasta
- Arasına Sürmek İçin Yumurta Akı
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
Hazırlanışı:
- Önce hamurunuzu hazırlayın ve 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
- Ardından hamuru ikiye bölün ve merdane yardımıyla hamurunuzu incecik açın.
- Sonra kenarları tırtıklı kurabiye kalıbı ile hamurları güzelce kesin.
- Kestikten sonra yumurta akını ortasına çizgi şeklinde sürün.
- 4 hamuru üst üste koyun ve çöp şiş ile bastırın.
- Kızartırken elinizle ortasına güzelce bastırın ki kaymasın.
- Arkalı önlü güzelce kızartın ve işte bu kadar. Afiyet olsun.