30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın on üçüncü gününe özel leziz yemek tarifleri derledik.

Menümüz

  • Yüksük Çorbası
  • Melanzane
  • Çöl Gülü

 

YÜKSÜK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 Bardak Mantı
  • 1 Bardak Haşlanmış Nohut
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Litre Su
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • İlk önce uygun bir tencere içerisine tereyağı, zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyin ve nanenin kavrulmasını bekleyin.
  • Daha sonra nane kavrulunca salçayı üzerine ekleyin ve salçayı da hafif kavurarak suyu ekleyin.
  • Karışım kaynamaya başlayınca mantıyı ve nohutu da ekleyin.
  • 15 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakın ve piştikten sonra ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

MELANZANE

Malzemeler:

  • 2 Adet Büyük Patlıcan
  • Domates Sosu İçin;
  • 1 Adet Küçük Boy Soğan
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Rendelenmiş Domates
  • 5-6 Yaprak Fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Su

Araları İçin;

  • 200 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:

  • İlk önce patlıcanı dilimleyin ve yağda kızartmaya başlayın. Kızaran patlıcanları da peçete serili tabağın içine alın.
  • Ardından kuru soğan doğrayarak derin bir kabın içerisinde kavuralım. Hafif kavrulunca sarımsağı da doğrayarak ilave edelim.
  • İki dakika kadar ateşte çevirin.
  • Ardından rendelenmiş domatesleri içerisine ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve toz şekerini de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • İçine fesleğeni ve 1 yemek kaşığı suyu ekleyelim ve karıştırın.
  • Pişen domates sosunu çırpıcıda pürüzsüz kıvama gelinceye dek çırpalım.
  • Ardından fırın kabına domates sosundan ekleyerek tabanına güzelce yayın ve üzerine güzelce patlıcanları dizin.
  • Patlıcanların üzerine de kaşar peyniri serpiştirin. Onun üstüne de domates sosunu gezdirin.
  • İkinci kat patlıcanı dizin ve üzerine peyniri serpiştirin. En son kata domates sosunu dökün ve yine üzerine kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar bekletin. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

ÇÖL GÜLÜ

Malzemeler:

  • 1 Yumurta Sarısı
  • 50 Gram Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Su Veya Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 3 Su Bardağı Un
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ
  • Açmak İçin Nişasta
  • Arasına Sürmek İçin Yumurta Akı

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

Hazırlanışı:

  • Önce hamurunuzu hazırlayın ve 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
  • Ardından hamuru ikiye bölün ve merdane yardımıyla hamurunuzu incecik açın.
  • Sonra kenarları tırtıklı kurabiye kalıbı ile hamurları güzelce kesin.
  • Kestikten sonra yumurta akını ortasına çizgi şeklinde sürün.
  • 4 hamuru üst üste koyun ve çöp şiş ile bastırın.
  • Kızartırken elinizle ortasına güzelce bastırın ki kaymasın.
  • Arkalı önlü güzelce kızartın ve işte bu kadar. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın