Barbunyalı İçli Köfte Tarifi
Hazırlama süresi: 60 dakika / Pişirme Süresi: 15 dakika / 6 kişilik
Malzemeler
- 1 paket Barbunya
- 1 büyük boy soğan
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Dış hamuru için
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur( Çiğköftelik)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Barbunyalı İçli Köfte Tarifi Hazırlanışı
Soğanı soyun, yıkayın ve ince doğrayın. Yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber ilave ederek karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Dışını hazırlamak için; bir tepside bulgur, ince kıyılmış soğan, yumurta, salça, un ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye dek yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ortasını açın. Hazırladığınız içten bir yemek kaşığı kadar ekleyerek ağzını kapatın. Geniş bir tencerede tuz ve limon ekleyerek su kaynatın. Köfteler suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Limon ile birlikte sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Toyga Çorbası Tarifİ
Malzemeler
- ½ paket Nohut
- 1 su bardağı Süzme yoğurt
- 1 adet Yumurta
- 4 su bardağı Su
- 1/2 su bardağı Pilavlık İri Bulgur
- 2 yemek kaşığı Pirinç
- 2 su bardağı Tavuk suyu
- 1,5 tatlı kaşığı Tuz
- 6 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 yemek kaşığı Nane
Toyga Çorbası Hazırlanışı
Yoğurt ve yumurtayı geniş bir kapta iyice ezin. 4 su bardağı su ilave edip karıştırın ve bir tencereye dökerek ateşe koyun. Bulgur ve yıkanmış pirinci ilave edip devamlı aynı yöne doğru karıştırın. Kaynayınca 2 su bardağı sıcak tavuk suyu, haşladığınız nohut ve tuzu ilave edin. Ateşi kısarak hafif ısıda bulgur iyice yumuşayıncaya ve çorba koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı kızdırın, ocaktan alıp nane ilave ederek çorbanın üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun.