İftar sofralarınıza yakışacak leziz tariflerle yine karşınızdayız… İftarın on altıncı gününe özel enfes tarifler derledik…
Menümüz
- Domates Çorbası
- Tavuk Quesadilla
- Bal parmak tatlısı
DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Domates Sos
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çay Bardağı Süt
- 4 Su Bardağı Su
- Tuz
Üzeri İçin;
- Kaşar Peyniri Rendesi
- Karabiber
Hazırlanışı:
- İlk önce domatesleri çırpıcıdan geçirelim ve püre kıvamına getirelim.
- Ardından çorbayı yapacağımız tencereye tereyağı eriterek unu ve salçayıda ekleyelim ve kokusu çıkana dek iyice kavuralım.
- Sonra domates püresine ekleyelim ve hızlı hızlı çırpmaya başlayalım.
- Tuzunu ve suyunu da ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadığında sütü ekleyelim ve kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp servis edelim. Afiyet olsun.
TAVUK QUESADİLLA
Malzemeler:
- 2 Adet Tortilla Ekmeği
- 1 Parça Tavuk Göğsü
- 1 Kaşık Zeytinyağı
- Yarım Kuru Soğan
- 1 Kapya Biber
- 2-3 Yeşil Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Salça
- 1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
- 4-5 Dilim Cheddar Peyniri
- 1 Küçük Kase Kaşar Peyniri Rendesi
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavukgöğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Ardından 1 kaşık zeytinyağı dökün ve tavada suyu çekene kadar pişirin. Ardından tuz, kimyon ve kekikte ekleyin.
- Sonra kuru soğan ve biberleri de doğrayarak tavuklarla beraber soteleyin.
- 1 tatlı kaşığı salça ve acı sosu da kaseye alarak bir yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırılarak tavaya ekleyin.
- 4 dakika pişirilir bu sırada iç harç hazırlanmaya başlayın.
- Lavaşın bir yarısına tavuk sote ve üzerine cheddar ve kaşar peyniri rendesi ekleyin ve d şeklinde katlayın.
- 1 kaşık zeytinyağını tavaya dökerek orta ateşte peynirler eriyene dek arkalı önlü kızartın.
- Ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.
BAL PARMAK TATLISI
Malzemeler:
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Yarım Çay Bardağı İrmik
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Çay Bardağı Şeker
- Yarım Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Su Bardağı Un
Ortası İçin;
- Çiğ Badem
Şerbet İçin:
- 2 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı:
- İlk önce yoğurma kabının içerisine yumurta, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve toz şeker ekleyerek güzelce karıştırın.
- Ardından irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Sonra unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru iyice yoğurun ve yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak rulo şeklinde açın ve rulonun uçlarını birleştirerek şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine ekleyin.
- Sonra orta kısımlarına bademleri de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- O pişerken siz şerbetinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için; su ve şekeri tencereye ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
- Tatlılar piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra tatlıları bir kaba dizin ve ardından üzerlerine şerbeti güzelce gezdirin.
- Şerbetin çekmesi için 3 saat bekletin. Beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.