30 Güne 30 Menü

İftar sofralarınıza yakışacak leziz tariflerle yine karşınızdayız… İftarın on altıncı gününe özel enfes tarifler derledik…

Menümüz

  • Domates Çorbası
  • Tavuk Quesadilla
  • Bal parmak tatlısı

 

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Domates Sos
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 4 Su Bardağı Su
  • Tuz

Üzeri İçin;

  • Kaşar Peyniri Rendesi
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • İlk önce domatesleri çırpıcıdan geçirelim ve püre kıvamına getirelim.
  • Ardından çorbayı yapacağımız tencereye tereyağı eriterek unu ve salçayıda ekleyelim ve kokusu çıkana dek iyice kavuralım.
  • Sonra domates püresine ekleyelim ve hızlı hızlı çırpmaya başlayalım.
  • Tuzunu ve suyunu da ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynadığında sütü ekleyelim ve kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan alıp servis edelim. Afiyet olsun.

 

TAVUK QUESADİLLA

Malzemeler:

  • 2 Adet Tortilla Ekmeği
  • 1 Parça Tavuk Göğsü
  • 1 Kaşık Zeytinyağı
  • Yarım Kuru Soğan
  • 1 Kapya Biber
  • 2-3 Yeşil Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
  • 4-5 Dilim Cheddar Peyniri
  • 1 Küçük Kase Kaşar Peyniri Rendesi
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavukgöğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ardından 1 kaşık zeytinyağı dökün ve tavada suyu çekene kadar pişirin. Ardından tuz, kimyon ve kekikte ekleyin.
  • Sonra kuru soğan ve biberleri de doğrayarak tavuklarla beraber soteleyin.
  • 1 tatlı kaşığı salça ve acı sosu da kaseye alarak bir yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırılarak tavaya ekleyin.
  • 4 dakika pişirilir bu sırada iç harç hazırlanmaya başlayın.
  • Lavaşın bir yarısına tavuk sote ve üzerine cheddar ve kaşar peyniri rendesi ekleyin ve d şeklinde katlayın.
  • 1 kaşık zeytinyağını tavaya dökerek orta ateşte peynirler eriyene dek arkalı önlü kızartın.
  • Ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.

 

BAL PARMAK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Yarım Çay Bardağı İrmik
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Çay Bardağı Şeker
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Un

Ortası İçin;

  • Çiğ Badem

Şerbet İçin:

  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı:

  • İlk önce yoğurma kabının içerisine yumurta, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve toz şeker ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Sonra unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru iyice yoğurun ve yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak rulo şeklinde açın ve rulonun uçlarını birleştirerek şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine ekleyin.
  • Sonra orta kısımlarına bademleri de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  • O pişerken siz şerbetinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için; su ve şekeri tencereye ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
  • Tatlılar piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra tatlıları bir kaba dizin ve ardından üzerlerine şerbeti güzelce gezdirin.
  • Şerbetin çekmesi için 3 saat bekletin. Beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın