İftar sofrasının on yedinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Düğün Çorbası
- Domates Soslu Köfte
- Bisküvili Bardak Tatlısı
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Ufak Kase Didiklenmiş Tavuk Eti
- 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Pirinç
- 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Fiske Karabiber
Terbiyesi İçin;
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Yoğurt
- 4 Yemek Kaşığı Su Veya Yoğurt Suyu
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı:
- Öncelikle bir parça butu 7 su bardağı su ile kaynatın.
- Ardından tencereye süzülmüş tavuk suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şişene kadar pişirin.
- Çorba beyaz olsun istemiyorsanız da 1 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı yağda çevirin ve öyle tavuk suyunu pirinci ekleyerek pişirin.
- Ardından tuz ilave edilir ve terbiyesi bir kase içerisinde çırpın.
- Sonra çorba içinden kepçe ile terbiyesine koyun ve karıştırın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
- 2 dakika kaynatın ve tavuk etlerine bir fiske karabiber serpin ve karıştırın. 1 dakika daha kaynatarak altını kapatın. Afiyet olsun.
DOMATES SOSLU KÖFTE
Malzemeler:
- 500 Gram Köftelik Kıyma
- 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 1 Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 3 Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Kase Kaşar Rendesi
Hazırlanışı:
- İlk önce kasenin içerisine soğan ve sarımsağı rendeleyerek ekleyin.
- Ardından üzerine kıyma ve yumurtayı da ilave edin.
- Daha sonra sırasıyla galeta unu, salça ve sıvı yağı da ekleyin.
- Baharatları da ekleyerek 10 dakika güzelce karıştırın.
- Kıvamında cıvıklık olduğunda 2 kaşık galeta unu ekleyebilirsiniz.
- Ardından cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Sonra üzerini streçleyip yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Tavanın altını ısıtın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
- 10 dakika boyunca köfteleri kızartıp ters çevirin.
- Salçayı da ekleyerek eritin.
- Domateslerin kabuğunu soyun ardından rendeleyerek köftenin üzerine ekleyin.
- Tuzunu da serperek kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
- Ardından köfteleri de çevirerek kapalı olarak pişirmeye devam edin.
- Kaşar rendesini de serperek ocağı kapatın.
- 5 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirin.
- Köfteler hazır. Afiyet olsun.
BİSKÜVİLİ BARDAK TATLISI
Malzemeler:
- 1 Paket Kakaolu Kremalı Bisküvi
- 5 Su Bardağı Süt
- 5 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- Yarım Paket Sade Krem Şanti
Hazırlanışı:
- İlk önce bisküvileri robottan güzelce geçirin.
- Ardından krem şanti dışında tüm malzemeleri bir tencere içerisine ekleyin ve göz göz olana dek karıştırın.
- Sonra ocaktan alın ve sıcakken krem şantiyi ekleyerek pürüzsüz kıvama gelinceye dek iyice çırpın.
- Dilediğiniz bardağa karışımı dökün.
- Dolapta 1 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.