Tam kapanmayla beraber evlerimizde yeni tatları denemeye başladık bile… Sizler için iftarın on sekizinci gününe özel leziz yemek tarifleri hazırladık…
Menümüz
- Patates Çorbası
- Söğürme Kebabı
- Cocostar Pasta
PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 Adet Patates
- 1 Adet Kuru Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 7 Su Bardağı Su
Terbiyesi İçin:
- 1 Çorba Kasesi Yoğurt
- 1 Yumurtanın Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Un ( Tepeleme )
- Yarım Limonun Suyu
Üzeri İçin:
- Tereyağı
- Dereotu
Hazırlanışı:
- Öncelikle patatesleri küp küp doğrayın.
- Ardından soğan ve sarımsağı da rendeleyerek ocakta zeytinyağı ile kavurun.
- Sonra patatesleri de üzerine ekleyerek suyunu da ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika güzelce pişirin.
- Terbiyesini iyice çırpın ve çorbadan iki kepçe alarak içine atıp karıştırın.
- 15 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın.
- Dereotunu ince ince kıyın ve tereyağı üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
SÖĞÜRME KEBABI
Malzemeler:
Köftesi için;
- 500 Gram Dana Döş Kıyma
- 1 Adet Rendelenmiş Soğan
- 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 3 Yemek Kaşığı Süt
- 1’er Çay Kaşığı Karabiber, Kimyon Ve Toz Kırmızı Biber
- Tuz
- Bir Avuç Kıyılmış Maydanoz
Söğürmesi için;
- 5 Adet Patlıcan
- 3 Adet Kapya Biber
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
- Üzerine Gezdirmek İçin Tereyağı Ve Maydanoz
Hazırlanışı:
- Öncelikle köfte hazırlığına başlayalım. Bunun için; köftelik tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye dek güzelce yoğurun ve 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
- Ardından sebzeleri yıkayıp kurulayın ve patlıcan ve biberleri yer yer bıçakla delin.
- 1 Soğanı da kabuğuyla beraber ikiye kesin.
- Tüm sebzeleri yağlı kağıt serili fırında önceden 200 derece ısıtılmış fırında közlemeye bırakın.
- Yumuşayan sebzelerinizi bir kabın içerisine alın ve üzerini streçle kaplayarak bir torbaya koyun ve terletip kabuklarını soyarak doğrayın.
- Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz ve bir diş rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın ve servis tabağınıza ekleyin.
- Ardından köftelere şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ara ara çevirerek pişirmeye bırakın.
- Köfteleri isterseniz az yağ ekleyerek tavada da pişirebilirsiniz.
- Pişirdiğiniz köfteleri servis tabağına alarak sebzelerin üzerine yerleştirin ve son olarak kızdırdığınız tereyağını da üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
COCOSTAR PASTA
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Su Bardağı Un
Kekin Üzerini Islatmak İçin:
- 1 Çay Bardağı Süt
Kreması için:
- 2 Paket Kremşanti
- 1 Yemek K Pudra Şekeri
- 1 Buçuk Su B Hindistan Cevizi
Üst Ganaj İçin:
- 200 Gr Sıvı Krema
- 80 Gr 2 Paket Sütlü Veya Bitter Çikolata
Hazırlanışı:
- İlk önce kekin hazırlıklarına başlayın. Bunun için; yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpın ardından siğer malzemeleri de ekleyerek kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyarak kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirmeye bırakın.
- Ardından kekinizi çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda üzerine sütü dökün ve buzdolabında 10 dakika bekletin.
- Krema hazırlıklarına başlayın. Bunun için; krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizini de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Ardından kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve tekrar buzdolabına koyarak 10 dakika bekletin.
- Ganajınızı hazırlamaya başlayın. Bunun için; kremayı ocakta ısıtın. Isıtınca ocağı kapatarak içine çikolataları ekleyelim ve karıştırarak güzelce eritin.
- Ardından kekin üzerine dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Sonra kelepçeli kalıbı dikkatli bir şekilde çıkartın ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.