30 Güne 30 Menü

Tam kapanmayla beraber evlerimizde yeni tatları denemeye başladık bile… Sizler için iftarın on sekizinci gününe özel leziz yemek tarifleri hazırladık…

 

Menümüz

  • Patates Çorbası
  • Söğürme Kebabı
  • Cocostar Pasta

 

PATATES ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 Adet Patates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7 Su Bardağı Su

Terbiyesi İçin:

  • 1 Çorba Kasesi Yoğurt
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Un ( Tepeleme )
  • Yarım Limonun Suyu

Üzeri İçin:

  • Tereyağı
  • Dereotu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patatesleri küp küp doğrayın.
  • Ardından soğan ve sarımsağı da rendeleyerek ocakta zeytinyağı ile kavurun.
  • Sonra patatesleri de üzerine ekleyerek suyunu da ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika güzelce pişirin.
  • Terbiyesini iyice çırpın ve çorbadan iki kepçe alarak içine atıp karıştırın.
  • 15 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın.
  • Dereotunu ince ince kıyın ve tereyağı üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

 

 SÖĞÜRME KEBABI

Malzemeler:

Köftesi için;

  • 500 Gram Dana Döş Kıyma
  • 1 Adet Rendelenmiş Soğan
  • 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
  • 3 Yemek Kaşığı Süt
  • 1’er Çay Kaşığı Karabiber, Kimyon Ve Toz Kırmızı Biber
  • Tuz
  • Bir Avuç Kıyılmış Maydanoz

Söğürmesi için;

  • 5 Adet Patlıcan
  • 3 Adet Kapya Biber
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzerine Gezdirmek İçin Tereyağı Ve Maydanoz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle köfte hazırlığına başlayalım. Bunun için; köftelik tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye dek güzelce yoğurun ve 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
  • Ardından sebzeleri yıkayıp kurulayın ve patlıcan ve biberleri yer yer bıçakla delin.
  • 1 Soğanı da kabuğuyla beraber ikiye kesin.
  • Tüm sebzeleri yağlı kağıt serili fırında önceden 200 derece ısıtılmış fırında közlemeye bırakın.
  • Yumuşayan sebzelerinizi bir kabın içerisine alın ve üzerini streçle kaplayarak bir torbaya koyun ve terletip kabuklarını soyarak doğrayın.
  • Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz ve bir diş rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın ve servis tabağınıza ekleyin.
  • Ardından köftelere şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ara ara çevirerek pişirmeye bırakın.
  • Köfteleri isterseniz az yağ ekleyerek tavada da pişirebilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz köfteleri servis tabağına alarak sebzelerin üzerine yerleştirin ve son olarak kızdırdığınız tereyağını da üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

 

COCOSTAR PASTA

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Su Bardağı Un

Kekin Üzerini Islatmak İçin:

  • 1 Çay Bardağı Süt

Kreması için:

  • 2 Paket Kremşanti
  • 1 Yemek K Pudra Şekeri
  • 1 Buçuk Su B Hindistan Cevizi

Üst Ganaj İçin:

  • 200 Gr Sıvı Krema
  • 80 Gr 2 Paket Sütlü Veya Bitter Çikolata

Hazırlanışı:

  • İlk önce kekin hazırlıklarına başlayın. Bunun için; yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpın ardından siğer malzemeleri de ekleyerek kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyarak kek harcını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirmeye bırakın.
  • Ardından kekinizi çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda üzerine sütü dökün ve buzdolabında 10 dakika bekletin.
  • Krema hazırlıklarına başlayın. Bunun için; krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizini de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve tekrar buzdolabına koyarak 10 dakika bekletin.
  • Ganajınızı hazırlamaya başlayın. Bunun için; kremayı ocakta ısıtın. Isıtınca ocağı kapatarak içine çikolataları ekleyelim ve karıştırarak güzelce eritin.
  • Ardından kekin üzerine dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Sonra kelepçeli kalıbı dikkatli bir şekilde çıkartın ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın