İftarın yirmi dördüncü gününe özel sizler için enfes yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Kremalı Ve Mantarlı Tavuk Çorbası
- Patatesli Köfte Kızartması
- Sufle
KREMALI VE MANTARLI TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
- 200 Gram Kadar Kültür Mantarı
- 1 Adet Kalçalı Haşlanmış But (Suyunu Da Kullanacağız)
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tepeleme 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Diş Sarımsak
- 3 Su Bardağı Tavuk Suyu + 2 Su Bardağı Kaynamış Su
- 1 Paket Sıvı Krema (200 Ml’lik Kutularda Satılanlardan)
- Tuz Ve Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavuğu haşlayıp etlerini didikleyerek kenara alın suyunu da güzelce süzerek ayırın.
- Ardından mantarları küp küp doğrayın ve mantarları yanmaz yağsız ve kızgın tavaya alarak suyunu çekene dek güzelce kavurun.
- Sonra tereyağını tencerede eritin ve un kokusu çıkana dek güzelce kavurun. Ardından azilmiş sarımsakla mantarları karışıma ekleyin.
- Suyu da az az ekleyerek bir yandan da sürekli karıştırmaya devam edin. Tavuk etlerini ve baharatları da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
- Son olarak kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Afiyet olsun.
PATATESLİ KÖFTE KIZARTMASI
Malzemeler:
- 6 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- Yarım Demet Taze Nane
- Yarım Demet Taze Yeşil Soğan
- 2 Su Bardağı İnce Bulgur
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
Kızartmak İçin:
- Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle patatesleri haşlayarak güzelce ezin.
- Ardından bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatın.
- Sonra bir kabı içerisine diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın ve baharatları da ekleyin.
- Bulgur, ezilmiş patates ve unu da ekleyerek iyice elinizle karıştırın ve güzelce yoğurun.
- Tepsiye küçük yuvarlak şekilde elinizle açın ve bir tavada yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek iyice kızarttığınız yağın içerisine bunları ekleyin ve kızartın.
- Kızarttıktan sonra dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
SUFLE
Malzemeler:
- 2 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çay Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
Ortasına Koymak İçin;
- 1 Er Yemek Kaşığı Kahvaltılık Çikolata Veya Her Kase İçin 3 Parça Bitter Çikolata
Üzeri İçin:
- Dilerseniz Pudra Şekeri Veya Vanilyalı Dondurma
Hazırlanışı:
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek güzelce çırpın.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyerek çırpın.
- Kase veya güveçleri yağlayın.
- Hamurun birazını kaselere pay edin.
- Ortalarına çikolatayı koyun ve üzerini hamurla kapatın.
- Kaseleri tencereye alın.
- Kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve ocağı yakın.
- Ağzı açık 3 dakika ağzı kapalı ise 7 dakika pişirin ve ocaktan alarak servis edin.
- Üzerine bir top vanilyalı dondurmayla enfes olacaktır. Afiyet olsun.