30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın yirmi sekizinci gününe özel leziz yemek tarifleri derledik…

 

Menümüz

  • Köy Çorbası
  • Mantar Kavurma
  • Cevizli Ay Tatlısı

 

KÖY ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • Yarım Çay Bardağı Bulgur
  • Yarım Çay Bardağı Pirinç
  • 1, 5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tutam Nane, Pul Biber, Tuz
  • 1, 5 Litre Su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mercimeği tencereye alın ve üzerine biraz geçecek kadar su dökerek güzelce haşlamaya bırakın.
  • Ardından haşladığınız mercimeği güzelce süzün ve yıkayın. Yine bir tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
  • Kavurduğunuz salçaya baharatları ekleyerek yakın ve daha sonra mercimek, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
  • Karıştırarak su ilave edin ve kaynayınca ocağın altını kısık ateşe alarak birazda kısıkta pişirin.
  • Çorbanız hazır. Afiyet olsun.

 

MANTAR KAVURMA

Malzemeler:

  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Adet Sarı Kapya Biber
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 500 Gram Mantar
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yarım Demet Maydanoz

Hazırlanışı:

  • İlk önce bir tavanın içerisine yağ ekleyerek ay şeklinde doğradığınız soğanları da katarak kavurun.
  • Sonra jülyen doğradığınız biberleri de üzerine yavaşça ekleyin.
  • Biberler kızdıktan sonra ince ince doğradığınız mantarları da ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
  • Pişmesine yakın minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

CEVİZLİ AY TATLISI

Malzemeler:

  • 125 Gr Tereyağı Veya Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Bardağı Ceviz İçi
  • 2 Su Bardağı Un

Şerbeti İçin;

  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • Birkaç Damla Limon

Hazırlanışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlamaya başlayın. Yapmanız gereken; şeker ve suyu tencereye ekleyerek bir taşım kaynatın ve içerisine limon suyu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Ardından hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tereyağını yoğurma kabına alın ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak silindir şeklini aldırın.
  • Sonra üzerini bastırarak düzleyin.
  • Çay bardağı ile keserek ay şeklini verebilirsiniz. Ardından kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 25 dakika kızarana dek pişirmeye bırakın.
  • Ardından fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çekmesi için 2 saat bekletin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım