Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yazın en güzel yanıda hiç şüphesiz meyveleriyle daha güzel çıkıyor. Sizler için yaz meyvelerinin faydalarını derledik..

 

ÇİLEK

Yaz denince aklımıza ilk gelen meyvelerden biri olan çileğin faydaları da saymakla bitmiyor..  Özellikle vitamin ve mineral deposu olan çilek, C,B ve K vitaminleriyle birlikte kalsiyum ve potasyum olarak da çok zengin bir içeriğe sahip. Bağışıklık sistemini de koruyarak güçlendiren çilek,  diş  etlerini güçlendirerek ağız kokusunu da yok eder. Aynı zamanda çilek,  cilde yaz ışıltısı vererek güneş gibi parlamanızı sağlar.

 

ERİK

Şimdi tuzla ne iyi gider diye düşünüp durduğumuz yediğimizde de durmak bilmediğimiz erik, C, A, B ve K vitaminleri açısından oldukça zengin bununla beraber mineral ve antioksidan maddeleri de içerisinde barındırıyor. Erik, bağırsakları yumuşatır ve  iştah açar.

 

ŞEFTALİ

Ekşiden tatlıya hızlı bir geçiş yapıyor ve tatlı mı tatlı şeftalinin faydalarını sıralıyoruz.  Şeftali özellikle C ve A vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. Şeftali, bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı korur. Aynı zamanda bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Tansiyonunuz sıcaklar yüzünden aniden düşüp yükseliyorsa şeftali tansiyonunuzu dengede tutmada birebir rol oynar.

 

ÜZÜM

Yemelere doyamadığımız yaz meyvesi üzümün faydaları da saymakla bitmiyor.. İçerisinde, C ve K vitamini, demir,potasyum ve fosfor bulunan üzüm yaz boyunca sizi enerji dolu tutacak tek meyvedir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır aynı zamanda sindirim sisteminin de hızlı çalışmasını sağlar. Karaciğeri temizler ve sağlıklı bir kalp atışı sağlar.

 

KARPUZ

Yazın en sevilen meyvesi olan karpuzun faydaları da bir o kadar çok.. İçerisinde; A ve C vitaminleri, magnezyum, potasyum ve likopen antioksidan bulunuyor. Karpuz, toksinlerin hızlıca atılmasını sağlarken, yaz boyu serinlemenizi sağlıyor. Aynı zamanda karpuz, sindirimi hızlandırıyor ve böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Karpuzun kansere karşı koruma etkisi de var. Karpuz ayrıca gün boyu susuzluğun önüne geçerek sıcaklardan bunalmanızı da engelliyor.

 

KAVUN

Yazın gözdesi olan kavun da tıpkı karpuz gibi bol su içeriyor. Kavun A ve C vitaminleri açısından çok zengin bir meyve. Kavun, bağışıklığı güçlendirerek koruyor. Aynı zamanda kavun cilt sağlığına da çok iyi geliyor yaz boyu cildinize ışıltı katarak güneş kadar parlak olmanızı sağlıyor. Aynı zamanda kavun kalp sağlığını da koruyor.

 

KİRAZ

Yazın en çok tüketilen meyvesi olan kiraz içerisinde C ve A vitaminini yüksek oranda içeriyor. Kiraz, kanserin oluşumunu engelliyor ve  kalp sağlığını koruyor. Tansiyonun artışı yada azalışında anında etki göstererek dengede kalmasını sağlıyor. Vücuttaki ödemin atılmasını sağlayan kiraz aynı zamanda vücuttaki ödemi de hızlıca atmada yardımcı oluyor.

 

KAYISI

Hem leziz mi leziz hem de faydası saymakla bitmeyen kayısı içerisinde; A,B,C ve E vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif barındırıyor. Kayısı, kemik ve dişleri güçlendiriyor. Aynı zamanda göz sağlığını koruyan kayısı, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. En bilinen faydası ise bağırsakları hızlı çalıştırması olan kayısı kemik erimelerinin de önüne geçiyor.  Ayrıca kan yapıcı özelliğe sahip olan kayısı, saç ve cilde çok faydalı.

 

VİŞNE

Yazın sevilen bir başka meyvesi vişne, A,C ve E vitaminleri açısından çok zengin olmasıyla birlikte potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini de içeriyor. Vişne iyi bir antioksidan kaynağı olmasıyla beraber cildin daha genç

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın