Sonbaharın Yeni Lezzeti; Mürdüm Eriği Suyu

Sonbaharda da yaz içecekleri gibi hem tatlı hem de iç serinleten yeni lezzetler arıyorsan mürdüm eriğini mutlaka denemelisin! Senin için sonbaharın yeni lezzeti mürdüm eriği suyunun tarifini hazırladık…

 

SOFRANIZA RENK KATACAK!

Sonbaharın yeni lezzeti mürdüm eriği, sonbahar koyuluğuna yeni bir renk ve lezzet katacak! Sizde ailenizle hem sağlıklı hem de serinletici yeni bir lezzet keşfetmek istiyorsanız mürdüm eriği suyunu mutlaka denemelisiniz! Özellikle çocuklarınız okuldan eve döndüklerinde yorgun olacak ve soğuk bir şeyler içmek isteyecekler. İşte mürdüm eriği suyu tam onlara özel! Hem leziz hem sağlıklı içecek olan mürdüm eriği suyunu hiç şüphesiz aileniz çok sevecek

 

MÜRDÜM ERİĞİ SUYUNU YAPMAK İÇİN İSE;

MALZEMELER:

  •  1 kilogram mürdüm eriği
  • bir su bardağı toz şeker
  • 1,5 litre su
  • 4 tane kadar karanfil
  • 1 çubuk tarçın

HAZIRLANIŞI:

İlk önce erikleri beş dakika boyunca iyice yıkayın. Ardından bir tencere içerisine alın. Daha sonra ortasındaki çekirdekleri çıkartın ve erikleri iki eşit parçaya ayırın. Çekirdekleri bir kenara alarak tencerenin içerisine şeker ve suyu ekleyin son olarak tarçın ve karanfilleri de ekleyin. Ardından bu karışımı şeker eriyinceye dek hiç durmadan karıştırın. Sonrasında ocağı altını açın ve 30 dakika boyunca kaynatın. Kaynarken ara ara karıştırın. Kaynattıktan sonra bir süzgeç ile suyunu süzün ve soğumasını bekleyerek afiyetle için.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo